Het idee achter agile is simpel: Door in korte, afgebakende periodes aan een concreet doel te werken, en continue te reflecteren op het resultaat om meteen bij te sturen waar nodig, kun je snelheid gaan maken. En dat is noodzakelijk in een snel veranderende wereld anno 2019.

We spreken Ludo Guns, Specialist Medici & Vrije beroepen bij ABN AMRO en Alex Griffioen, Regiodirecteur bij Heineken, over hun ervaringen. Maar ook Hidde van Daalen, strateeg bij Branddoctors en gecertificeerd product owner, schuift aan en deelt zijn visie.

Zowel Alex als Ludo vertellen over hun zoektocht naar de beste manier om agile toe te passen in hun team. Beiden hebben moeten leren en ervaren wat haalbare doelstellingen zijn binnen een sprint, en wat de rest van de organisatie aankan. Hoe richt je sprints optimaal in, en hoe zorg je dat stories ambitieus genoeg zijn maar wel haalbaar blijven? Eén les is duidelijk: knip-en-plak werk, dat is agile in elk geval niet.

Ook praten we over het verlangen om snelheid te maken. Want dat lijkt de belangrijkste motivatie achter de agile filosofie. Maar uit de ervaringen van zowel ABN AMRO als Heineken blijkt: met agile neem je juist de tijd om (deel)projecten stap-voor-stap door te lopen. Focus en vertraging lijken soms de grote drijvers achter de versnelling.

 


Branddoctors podcast

Deze zomer is Branddoctors gestart met haar eigen podcast. Een podcast waarin we, samen met onze klanten, praten over strategie en het creëren van klantwaarde. Je kunt onze podcast beluisteren via Soundcloud, iTunes of Spotify. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je automatisch bericht wanneer er een nieuwe aflevering beschikbaar is. Een keertje meepraten? Dat vinden we alleen maar leuk! Mail dan naar podcast@branddoctors.com.

Gepubliceerd op
24 juli 2019

Lees verder

Auteur
Lisette van Elst