loading

Training met open inschrijving

Value Based Healthcare, Positieve Gezondheid, Digitale Transformatie. Je hebt deze termen ongetwijfeld voorbij horen komen, want dit zijn enkele van de #trending topics in het Nederlandse zorglandschap van vandaag.

Meepraten lukt jou nog wel, maar wat je er nou echt mee kunt, hoe je er impact mee kunt maken in je organisatie, voor de patiënt of cliënt? Daar gaan wij graag, samen met jou, een antwoord op formuleren.

Gedachtengoed – patiëntperspectief – concrete toepassing

Op donderdagmiddag 5 juli sluiten we het buzzword bingo seizoen af met een “knaller”. In 4 uur behandelen we de resterende thema’s: Scrum/Agile in Healthcare, platformen in de zorg en digitale innovatie in één sessie.

Samen met experts vanuit het veld duiken we in de verschillende thema’s en bespreken we casussen vanuit de praktijk. Dit zodat jij weer op de hoogte bent en met jouw organisatie de juiste koers kunt varen. Tijdens de sessie is er uitgebreid de ruimte is om met de andere deelnemers, ons en de experts in discussie te gaan. Aansluitend aan deze middag is er nog een borrel met een lekker hapje en drankje.


5 juli – Platformen in de zorg

Een platform is vooral een businessmodel dat optimaal gebruik maakt van de ‘power-of-the-crowd’. Een platform stelt namelijk veel anderen in staat om waarde te creëren. Uber koppelt chauffeurs aan reizigers en maakt de tussenlaag van taxibedrijven overbodig. Wat nu als een platform zorgverleners en patiënten rechtstreeks aan elkaar koppelt? Wie wordt er dan overbodig? In de zorg zie je steeds meer platformen ontstaan. Die hebben nog niet de impact van een Uber of Airbnb, maar grote namen als Apple, IBM, Philips en ook start-ups uit Silicon Valley en daarbuiten liggen op de loer. Niet voor niets. Door netwerkeffecten kunnen platforms een cruciale centrale rol gaan spelen in het zorglandschap, buiten alle conventies om. Bovendien . Platforms als de nieuwe monopolisten; onderwerp van maatschappelijk debat.

In deze sessie gaan we in op de essentie van een platformbusiness, doorgronden we het bijbehorende businessmodel en exploreren we de strategische opties die je hebt: zelf een platform bouwen (succes zeker niet verzekerd, maar als het lukt…), bestaande platformen slim inzetten om meer waarde te creëren voor je eigen klanten of je diensten als specialistische speler aanbieden op een bestaand platform.


5 juli – Scrum/Agile in Healthcare

Lean kennen we, maar ‘the new kid on the block’ heet Agile. Hoewel, new. Voor onze klanten buiten de zorg is het hard op weg de nieuwe normaal te worden, eerst in software en nu in marketing. Dat bracht ons op de vraag: kan agile als filosfie en bijbehorende methoden als scrum worden toegepast in de zorg? Voor welk type projecten of processen is het dan met name geschikt? Wanneer is het nodig om je snel te kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden? Of is het juist de snelheid van ontwikkelen (innoveren) en het werken in multidisciplinaire teams dat het gedachtegoed interessant maakt? Samen met onze agile markting collega’s en andere agile professionals zoeken we gezamenlijk naar zinvolle toepassingen in de zorg.


5 juli – Digitale Innovatie

Digitalisering is een van de grootste en fundamentele ontwikkelingen in de wereld en dus ook in de wereld van de zorg. Met de snelle ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie kunnen we ons steeds beter voorstellen dat een dokter niet altijd meer op kan tegen systemen die leren van alle beschikbare data over gezondheid en leefstijl van grote groepen mensen en zeker ook door de patiënt zelf verzamelde data over zijn eigen situatie. Toch zien we ook dat de meest gebruikte eHealth-oplossing nu ‘beeldbellen’ is. Eigenlijk een vrij basaal novum. In deze sessie zoomen we dan ook specifiek in op adoptie van digitale innovaties. Hoe zorg je ervoor dat je mooie app of welke digitale innovatie dan ook, daadwerkelijk gebruikt gaat worden? Wat leren we uit de succes- én horrorverhalen van pioniers en hoe zorgen we voor inbedding in de dagelijkse routine van zorgverleners?


12 april – Value based healthcare [geweest]

Value Based Healthcare (VBHC) is ‘hot’ in de Nederlandse zorg. Hoe kunnen we de zorg zoveel mogelijk vanuit waarde voor de patiënt gaan vormgeven? In deze masterclass nemen we je mee in de wereld van VBHC. Het gedachtengoed van Porter, hoe Branddoctors Mixe daarnaar kijkt en hoe jíj er daadwerkelijk mee aan de slag kunt. Na deze masterclass weet je hoe je patiënt-relevante indicatoren kunt formuleren en heb je handvatten om de patiëntervaring in jouw organisatie te verbeteren.


8 maart – Shared Decisionmaking [geweest]

Meebeslissen vindt niet iedereen fijn, maar de tijd dat de dokter voor jou besliste, is wel voorbij. Patiënten en cliënten willen wel degelijk inspraak hebben in hun zorgproces. Eenvoudig als principe, weerbarstig in de praktijk. Patiënten denken geen kansen, ze voelen kansen. Hoe kleurt angst beslissingen? Is shared decsion making een reële ambitie om de zorg meer vanuit patiëntenperspectief te organiseren of een illusie? We bekijken de laatste stand van zaken uit wetenschap en vooral praktijk en beslissen samen met de deelnemers waarop we verder gaan inzoomen.


11 januari – Design Thinking in healthcare [geweest]

In 2008 omarmden wij design thinking principes als basis voor ons patient journey programma. Sindsdien is Design Thinking eigenlijk alleen maar relevanter geworden, omdat het onzekerheid omarmt. ‘Relax, nothing is under control’ illustreert de mindset van Design Thinking. Want dat is het vooral, een mindset. Van blijven divergeren en convergeren tot je in de buurt van je doel komt, van accepteren dat iets nooit af is, van het mogen maken van fouten (en hoe lastig het is om dat te accepteren!), van het experimenteren, prototypen, en dat alles in co-creatie met een grote diversiteit aan mensen, niet in de laatste plaats diegenen voor wie je oplossing bedoeld is. In deze masterclass krijg je het beste uit de Brand Design Academy die we onlangs ontwikkelde met een grote diversiteit aan experts.


7 december – Patient Journey [geweest]

Een positieve patiëntervaring leidt tot tevreden patiënten, blije medewerkers en een beter medisch resultaat. Het is kortom een belangrijke succesfactor in de zorg. Tijdens deze masterclass nemen we je mee in de methodiek van de patient journey en delen we onze ervaringen en succesfactoren.


Contact Form

Schrijf je direct in!
Voor wie?

Deze masterclass-serie is bedoeld voor professionals die zich in een zorg-gerelateerde organisatie (Care & Cure) bezighouden met marketing(communicatie), klantervaring of kwaliteit. Of voor hen die dat gewoon heel erg belangrijk vinden.

Wanneer

Op 5 juli organiseren wij een afsluitende sessie van 13:00 tot 17:00 inclusief een borrel met hapjes en drankjes.

Kosten

De kosten voor de afsluitende sessie op 5 juli zijn €150,-

Locatie

Edisonbaan 17
3439 MN Nieuwegein
The Netherlands
MAPS