Uitgestelde zorg en meer zorg op afstand: Wat doet dat met Nederlandse patiënten?

In samenwerking met het ziekenhuis Tergooi in Hilversum en Blaricum, hebben we de zorg tijdens de lockdown onder de loep genomen. Hebben mensen zorg gemeden? En zijn klachten verergerd door uitgestelde zorg? Blijkt dat mensen met chronische zorgbehoefte, minder contactmomenten nodig hebben? Hoe hebben Nederlanders de zorg tijdens corona ervaren, en met name zorg op afstand? Wat leren we daarvan?

In de zesde aflevering van ‘Hoe is het met Nederland?’ schetsen we niet alleen een tijdsbeeld maar proberen we ook te kijken welke lijnen we richting de toekomst door kunnen trekken. Tijdens corona hebben mensen, jong en oud, meer met zorg op afstand te maken gekregen. Welke voor- en nadelen van zorg op afstand hebben zij ervaren? En in hoeverre staan zij daar open voor in de toekomst? Deze rapportage biedt inzicht in kansen voor het herinrichten van zorgpaden, deels op afstand.

Download hier de rapportage

Wil je meer weten over dit onderzoek, of heb je vragen die je aan je eigen doelgroep wilt stellen, laat het ons weten!

‘Hoe is het met Nederland?’ is een gezamenlijk initiatief van Branddoctors en Respondenten.nl. Met dit initiatief brengen we de veranderende behoeftes en gedragingen van de Nederlandse consument tijdens de coronacrisis in kaart. Met als doel om inzicht te geven in het leven van de ‘quarantaine consument’ op korte termijn, en een basis te leggen voor waarde creatie op de midden-lange termijn.

Nieuwsgierig? Bekijk hier onze overzichtspagina ‘Hoe is het met Nederland?’, voor een verzameling van alle thema’s.


Meer weten?

Neem contact op met Winnie of Emilie, zij kunnen je hier veel meer over vertellen. Of plan een afspraak via Ellen: 030-6026000.

Gepubliceerd op
12 oktober 2020

Lees verder
Auteur
Emilie Admiraal