Kijkje in de keuken, gesprek aan tafel

Uit ons onderzoek ‘Hoe is het met Nederland’ (een samenwerking tussen Branddoctors en Respondenten.nl) over eet- en drinkgedrag in tijden van corona zien we dat ons gedrag verandert, bovendien zijn we veel meer thuis en eten we meer thuis. Wat betekent dat voor jouw product of merk? Tijd om te re-connecten met de consument. En dan niet even via social of via een actie, maar juist even echt contact.

Daarom presenteren we: Kijkje in de keuken, gesprek aan tafel. Een compact traject waarmee je vernieuwende inzichten krijgt in hoe eet- en drinkgedrag tijdens corona verandert, als basis voor nieuwe ideeën en om je marketingstrategie of productontwikkeling op toe te spitsen. Leer en observeer wat jouw klant voor (nieuwe) gebruiken, behoeften en wensen heeft. Door het zelf te ervaren, neem je het direct mee in je dagelijks werk.

Hoe zit het traject eruit?

1. Kick-off

We starten met een workshop waarin we de wensen en verwachtingen van jouw team of afdeling in kaart brengen. Heb je een concreet idee voor een nieuw product of strategie? Welke uitdagingen of vragen leven er?

2. Bij de consument

Kijkje in de keuken: kom tot inzichten

We kijken live mee met de consument terwijl hij/zij kookt en stellen daarbij vragen, alsof we bij hen in de keuken staan. Wat speelt er zich af in de keuken? Zie je bijvoorbeeld dat mensen diepvriesproducten op creatieve manieren ontdooien, of dat wraps koud worden gegeten? Welke trucs bedenken ouders om kinderen groente te laten eten? Speelt vers een belangrijke rol? Wordt er meer alcohol gedronken? Wordt er meer geëxperimenteerd met spannendere recepten?

Gesprek aan tafel: hoor dieperliggende motieven en behoeften

Daarna kijken we digitaal mee met het huishouden aan tafel waar men het gerecht gaat eten, zodat je verdiepende vragen kunnen stellen. Wat waarderen mensen meer? Hoe gebruiken ze jouw product meer of anders? Hoe gaat men om met meer eetmomenten thuis in plaats van op kantoor? Welke momenten van de dag zijn nu belangrijker geworden? Wat vroeger misschien het gebrek aan tijd was om te koken, is misschien nu nog sterker het gebrek aan inspiratie?

3. Inzichtensessie

We presenteren de inzichten terug en clusteren de inzichten tot marktkansen. Wat hebben we gezien en gehoord? Wat zijn bevestigingen en verrassingen?

4. Innovatiesessie (optioneel)

Wil je direct aan de slag met doorontwikkelen? In een creatieve workshop vertalen we de inzichten in nieuwe proposities.

Door middel van deze aanpak heb je inzicht in waar je consument mee bezig is, van droomt of naar uitziet. En heb je een goede basis voor je korte- en langetermijnstrategie, of voorbereiding op heidagen of jaarplannen 2021.

Wil weten wat er in het pannetje of glas van jouw consument zit, en bovenal waarom? Of wil je meer informatie over de kosten? Vul dan hieronder het contactformulier in om een afspraak te maken met Bianca of Emilie en laat je telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gepubliceerd op
18 september 2020

Lees verder
Auteur
Emilie Admiraal