loading

Richtinggevende positionering voor nieuwe e-commerce initiatieven rond het platform van Bol.com

Tags

Bol.com, Customer Journey, Plaza

Client

Bol.com

Bol.com Plaza is het platform voor externe verkopers. Live gegaan in 2012 is het in de jaren erna stormachtig gegroeid en in 2014 is het tijd voor bezinning.

De vraag

Branddoctors wordt in dat jaar betrokken bij de positionering van het platform met als doel nieuwe verkooppartners aan te trekken en bestaande partners te binden. Daarmee wordt een fundament gelegd voor de manier waarop bol.com samenwerkt met externe verkopers. In de jaren erna blijft het platform zich snel ontwikkelen, met nieuwe diensten als Logistiek via bol.com of het uitlichten van populair aanbod. Branddoctors is betrokken bij de positionering en invulling van deze diensten en is zo direct getuige van de transformatie van bol.com: van webwinkel tot open platform.

Het resultaat

De basispositionering van bol.com Plaza uit 2014 is nog steeds richtinggevend bij de positionering en invulling van nieuwe e-commerce initiatieven rond het platform. In nauwe samenwerking met bol.com ontwikkelen we nieuwe proposities voor verkooppartners binnen Plaza en betrekken we Plaza-partners in Nederland en België hierbij. Zo zorgen we dat verkooppartners via co-creatie worden meegenomen in de verdere groei, en geven we sturing aan de concrete invulling van online tools, zoals het verkopers dashboard, en nieuwe diensten zoals Logistiek via bol.com. Én helpen we ervoor te zorgen dat alle initiatieven vanuit bol.com ook voor externe verkooppartners optellen naar een logisch verhaal, dat bouwt aan het bol.com merk.

Peter van der Schouw

Partner, Strateeg

Peter van der Schouw