loading

Een herkenbare, fris en eigentijdse identiteit voor entoen.nu

Client

Entoen.nu

Hubert Slings, hoofdredacteur www.entoen.nu over Branddoctors:

“Tien jaar na de lancering van de canon van Nederland was onze huisstijl wel eens toe aan een opfrisbeurt. Onder coördinatie van Branddoctors is er voortvarend gewerkt aan een nieuwe, frisse vormgeving die voldoende herkenning biedt aan onze trouwe gebruikers en tegelijk weer helemaal bijdetijds is. Ik ben erg tevreden over het resultaat.”

Case

We kregen de vraag om een frisse blik te werpen op de huidige identiteit van entoen.nu. En een nieuw eigentijds logo te ontwikkelen met respect en herkenning voor wat er in de jaren is opgebouwd. Een identiteit met duidelijke richtlijnen, maar met voldoende vrijheid voor interpretatie naar verschillende communicatiedragers.

Over de stichting

De stichting entoen.nu zorgt er sinds 2007 voor dat de canon van de Nederlandse geschiedenis in het onderwijs en in de samenleving worden gekend en gebruikt. In 50 vensters wordt de Nederlandse geschiedenis verwoord en verbeeld. Sinds 2014 wordt de website www.entoen.nu beheerd vanuit het Nederlands Openluchtmuseum.

Onze aanpak

Een visuele identiteit begint bij Branddoctors altijd bij de wortels van een organisatie. Wat is de geschiedenis, bestaansrecht van het merk of label. Met respect voor wat er in de jaren is ontwikkeld, kijken wij samen met de klant welke sterke punten we behouden. Om van daar uit de ontwikkeling naar het nu in gang te zetten.

Het resultaat

Samen met de ontwerpers van Het Echte Werk hebben we een combinatie van wat sterk is uit het verleden gekoppeld aan de ontwikkelingen voor de toekomst. En dit heeft geleid tot een herkenbaar, fris en eigentijdse identiteit.

Lisette van Elst

Senior art director

Lisette van Elst