loading

Gevisualiseerde herpositionering waarin Greenwheels oude en nieuwe gebruikers bediend

Client

Greenwheels

Andrew Berkhout, Managing Director Greenwheels over Branddoctors:

“We zochten een partij die met ons het fundament kon leggen voor een gezonde toekomst. Ons merk staat hierin centraal. Een geschreven merkpositionering vonden we niet genoeg; we wilde dit concreet en snel omgezet zien in een nieuw logo en huisstijl. De lat lag hoog! Branddoctors begreep onze wens van snelheid en pragmatiek, maar heeft daarnaast de kwaliteit gedurende het traject hoog weten te houden.”

Greenwheels: Een auto voor iedereen

De uitdaging

Greenwheels wil met de nieuwe merkstrategie bouwen op het DNA van het merk, met een positionering die aansluit bij de tijdgeest van vandaag, waarin Greenwheels klanten wil meenemen naar een nieuw soort mobiliteit met een unieke propositie. Voorzien van een nieuwe, frisse visuele identiteit.

Het resultaat

In samenwerking met het Greenwheels team ontwikkelden we een nieuwe positionering en merkstrategie, samengevat in de nieuwe pay-off: ‘Een auto voor iedereen’. In co-creatie met de doelgroep werd ook een nieuwe visuele identiteit ontwikkeld. Branddoctors voerde daarnaast de Art Direction over de creatieve strategie, in nauwe samenwerking met bureau Het Echte Werk. Een mooi voorbeeld van hoe effectief parallelle co-creatie van strategische inhoud en vormgeving kan zijn!

Fotocredit via autodelen.info

Bekijk ook: De case voor Volkswagen: Mijn Volkswagen App over het ontwikkelen van een concept voor de app waarin de klantbehoeften centraal staan.

Peter van der Schouw

Partner, Strateeg

Peter van der Schouw