loading

Museumhuizen in Co-creatie ontwikkeld voor Vereniging Hendrick de Keyser

Tags

Hendrick de keyser

Client

Hendrick de Keyser

Hendrick de Keyser

De Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. Door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren geeft de vereniging invulling aan deze doelstelling. De panden zijn allen duidelijke voorbeelden van de architectuur van een bepaalde periode. Daarbij is er ook veel aandacht voor het oorspronkelijke interieur.

De uitdaging

In het kader van haar 100 jarig bestaan wil de Vereniging Hendrick de Keyser een aantal panden permanent gaan openstellen voor het publiek. Maar hoe doe je dat, onder welke naam, met welke positionering en op wie gericht. Met die vraag kwam men bij Branddoctors. In co-creatie met diverse potentiele bezoekers en met leden van de vereniging kwam Museumhuizen tot stand. Museumhuizen vormen met elkaar een verhaal over 400 jaar woongeschiedenis in Nederland. In de Museumhuizen kun je de woongeschiedenis echt beleven, van het openen van kastjes en panelen tot het zien van een mooi gedekte tafel of het voelen van kleding uit die tijd. Bij een Museumhuis bel je aan, word je welkom geheten en vervolgens kun je je onderdompelen in de woongeschiedenis van het huis.

In een vervolgtraject hebben we vervolgens de positionering van Museumhuizen vertaalt naar potentiele bezoekers in de vorm van persona’s. Hoe zal een meisje van 10 of een inhoudelijk geïnteresseerde man van 58 een Museumhuis ervaren en wat is dan belangrijk om hen te bieden. Aan de hand van customer journey’s per persona hebben we de toekomstige bezoekersreizen in kaart gebracht. En ontdekt en vastgelegd wat er in de verschillende fases van de customer journey nodig is om een bezoek onvergetelijk te maken.

Het resultaat

In december 2017 is het eerste Museumhuis Villa Rams Woerthe geopend voor het publiek. Beoogd is om uiteindelijk 35 huizen te openen voor het publiek. In deze huizen geen gefluister en afzetkoordjes, maar de geur van versgebakken koekjes en plaats kunnen nemen op de stoelen. Je kunt het huis beleven en ervaren met al je zintuigen. Niet voor niets is de merkessentie: hier beleef je 400 jaar woongeschiedenis.

Lisette van Elst

Senior art director

Lisette van Elst