loading

Merkpositionering voor Kramp waarin zowel de dealers als eindgebruikers als uitgangspunt zijn genomen

Client

Kramp

Andrea Lenssen, Marketing Manager Kramp over Branddoctors:

“Met dank aan Branddoctors hebben we een nieuwe, heldere positionering die we Europees kunnen uitrollen. De samenwerking verliep soepel en we kunnen dan ook niet anders dan tevreden zijn met de expertise die Branddoctors heeft ingebracht.”

Kramp: Recalibratie van het merk

De uitdaging

Kramp, Europa’s grootste leverancier van onderdelen, services en totaaloplossingen voor de agrarische sector, vroeg om een ‘Recalibratie’ van het corporate merk door met een energieke, toekomstgerichte positionering te komen. Deze moest enerzijds voortbouwen op het huidige Kramp-DNA. Anderzijds vanuit zowel het perspectief van de eindgebruiker als het hooggewaardeerde dealernetwerk merkloyaliteit versterken.
Daarnaast was de vraag om deze nieuwe merkpositionering te vertalen naar een communicatieconcept dat als eikpunt gebruikt kan worden voor uitwerking naar specifieke middelen door het ‘in-house’ marketing & design team.

Het resultaat

In samenwerking met het Kramp team ontwikkelden we een nieuwe positionering die de nadruk legt op de toewijding van Kramp naar zowel de dealers als eindgebruikers: ‘Whatever it takes to keep you going’. De oogst, het vee, de gewassen kunnen niet wachten omdat de boer bijv. een gebroken tractor v-snaar heeft. Kramp begrijpt dit als geen ander en zorgt voor continuiteit waar op vertrouwd kan worden. Daarom is juist het dealer-netwerk van essentieel belang: Daar kan de eindgebruiken namelijk meteen een van de 1000en onderdelen halen. Met de beste Kramp. It’s that easy!

Peter van der Schouw

Partner, Strateeg

Peter van der Schouw