loading

Propositieontwikkeling in co-creatie om verstokte autogebruikers de trein in te krijgen

Client

NS

Eric Trinthamer, NS woordvoerder over Branddoctors:

“In de eerste vijf maanden na introductie is het Groepsretour ruim 40.000 keer verkocht en hebben 233.000 mensen een reis gemaakt met het Groepsretour. Per kaartje reizen minimaal vier en maximaal tien reizigers samen. “Heel bijzonder is dat 40% van deze reizigers bewust de keuze gemaakt heeft voor de trein in plaats van de auto. Dit is precies wat NS beoogt.”

NS Groepsretour

De uitdaging

Dit gegeven leverde de ambitieuze doelstelling op om juist verstokte autogebruikers te verleiden om van de trein gebruik te maken. Dat vraagt om een relevantie propositie die een aansprekend klantvoordeel biedt, en die bovendien op een geloofwaardige manier onderstreept dat reizen met de trein groener is.

Het resultaat

In co-creatie met het NS-team en de doelgroep ontwikkelde Branddoctors een aantal proposities waarbij tenslotte Groepsretour als winnaar uit de strijd kwam. Met deze propositie wordt de klant een direct voordeel geboden. Bovendien wordt op een creatieve manier ingespeeld op het groepsgevoel. Opstappen mag op elke locatie in Nederland, mits iedereen naar dezelfde bestemming reist.

Er werd door een externe partij een speciale Facebook-pagina ontwikkeld om op een leuke en makkelijke manier het Groepsretour te bestellen. En via de CO2-vergelijker zie je meteen hoe groen je bezig bent.

Peter van der Schouw

Partner, Strateeg

Peter van der Schouw