loading

Hoe bereiken we eerder cliënten voor visuele revalidatie

Client

Visio

De uitgangssituatie: 85.000 blinden en slechtzienden in Nederland die volgens de NOG normen in aanmerking komen voor visuele revalidatie. Aan de andere kant: zorgverzekeraars die sturen op omzetplafonds. Niet bereikt? Jammer, volgend jaar hetzelfde met minder doen.

De uitdaging

Hoe bereiken we meer cliënten voor visuele revalidatie zonder het denkbeeldige omzetplafond te doorbreken?

De verloren jaren

Uit de vaak heftige gesprekken die we hielden met blinden en slechtzienden maakten de ‘verloren jaren’ het meeste indruk. Bijna alle cliënten die we spraken, waren pas in aanraking gekomen met Visio nadat de oogarts ze had verteld “Meneer / mevrouw, ik kan het niet meer beter maken: hier heeft u het mee te doen”. Oogartsen blijken vaak geen tijd en ook geen expertise in huis te hebben om op het juiste moment aandacht te besteden aan de care-kant van een oogaandoening.

On the spot Prototyping en validatie

Branddoctors Mixe heeft voor Visio onder andere een strategie ontwikkeld om patiënten eerder verwezen te krijgen. Aandacht voor care bij oogartsen is hier een belangrijk onderdeel van. Op een interne tweedaagse heisessie werd door ons creatieve team ter plekke het strategisch plan getransformeerd naar een communicatiecampagne in woord en beeld en bij de managers en aanwezige oogartsen getoetst.

Mike Janssen

Managing partner

Mike Janssen