Summer Event: Innovatie in Cultuur & Leisure

De vakantieperiode is hét moment om eens lekker met je neus in de boeken te duiken. Bonus als je er vaktechnisch nog wat van opsteekt. En is het niet nog mooier als je de verkregen inzichten en inspiratie na je vakantie kunt delen met vakgenoten? Dit is precies wat we 18 september 2018 gaan doen.

Het thema van dit Summer Event is Innovatie in Cultuur & Leisure

Een select gezelschap van twaalf genodigden die diverse posities bekleden binnen de cultuur & leisure branche hebben we gevraagd om tijdens hun vakantie één van de drie ‘must reads’ op het gebied van innovatie te lezen. Dinsdag 18 september bespreken we de thematiek uit de drie boeken en koppelen die aan praktijkvoorbeelden van de verschillende organisaties die aan tafel vertegenwoordigd zijn. De boeken die we lezen en bespreken zijn:

The Lean Startup, Eric Ries

Iedereen die iets nieuws probeert op te zetten met een onzekere uitkomst, is volgens Ries bezig met een start-up. Dus jij ook. Jij droomt toch ook over het maken van een blockbuster tentoonstelling of voorstelling of over lange rijen bezoekers voor je nieuwste attractie? De kans op succes kun je veel groter maken door te doen wat start-ups doen: snel de boer op met een prototype. Falen om te leren, aanpassen en weer snel de confrontatie met je publiek zoeken. In dit boek leer je hoe je met experimenteren succesvol kunt worden of vroegtijdig tot het inzicht komt dat je aan een dood paard trekt. Oordeel zelf waarom dit boek een standaardwerk is geworden op het gebied van innovatie en zelfs de grootste bedrijven ter wereld de methode omarmen.

Over hoe je met mislukkingen succes creëert

Change by design, Tim Brown

Wanneer een boek wordt gepubliceerd door een van de meest vooraanstaande denkers op het gebied van design thinking, kun je er zeker van zijn dat je een klassieker te pakken hebt. Als die persoon ook IDEO leidt, ‘s werelds grootste innovatiebedrijf, dan kun je een geweldige mix van theorie en tips het toepassen van design thinking om organisaties en maatschappij te hervormen verwachten. Open, vooruitkijkend en terugblikkend, altijd met oog voor de behoefte van de mens.

Over hoe design thinking organisaties transformeert en inspireert tot innovaties

Instituut voor briljante mislukkingen, Paul Louis Iske

Het Instituut voor Briljante Mislukkingen’ laat zien hoe je vermijdbare mislukkingspatronen herkent en hoe je dankzij (briljante) mislukkingen je kennis continu vergroot, beter om leert gaan met onzekerheden, tot belangrijke vernieuwingen in staat bent en de toekomst krachtig tegemoet gaat.

Over hoe je een open cultuur creëert waar je verder komt doordat je fouten durft te maken

Inspirerend?

We kijken uit naar een inspirerende avond in goed gezelschap waar we elkaar verrijken met de verschillende ervaringen en zienswijzen van de aanwezigen rondom het thema innovatie.

Ben je benieuwd naar de opgedane inzichten of naar de mogelijkheden voor een op maat gemaakte boekenclub? Bianca van Zwol verteld je er graag alles over!

Bekijk alle: