Winter Editie: Innovatie in Cultuur & Leisure

Na een succesvolle zomereditie grijpen we ook de kerstvakantie aan om eens lekker met de neus in de boeken te duiken, waar ook vaktechnisch nog wat valt op te steken. Ook dit keer delen we de verkregen inzichten en inspiratie na de vakantie met vakgenoten uit de cultuur en leisure branche.

Het thema van dit Summer Event is Innovatie in Cultuur & Leisure

Een select gezelschap genodigden die diverse posities bekleden binnen de cultuur & leisure branche hebben we gevraagd om tijdens hun vakantie één van de drie ‘must reads’ op het gebied van innovatie te lezen. Dinsdag 15 januari bespreken we de thematiek uit de drie boeken en koppelen die aan praktijkvoorbeelden van de verschillende organisaties die aan tafel vertegenwoordigd zijn. De boeken die we lezen en bespreken zijn:

The Lean Startup, Eric Ries

Iedereen die iets nieuws probeert op te zetten met een onzekere uitkomst, is volgens Ries bezig met een start-up. Dus jij ook. Jij droomt toch ook over het maken van een blockbuster tentoonstelling of voorstelling of over lange rijen bezoekers voor je nieuwste attractie? De kans op succes kun je veel groter maken door te doen wat start-ups doen: snel de boer op met een prototype. Falen om te leren, aanpassen en weer snel de confrontatie met je publiek zoeken. In dit boek leer je hoe je met experimenteren succesvol kunt worden of vroegtijdig tot het inzicht komt dat je aan een dood paard trekt. Oordeel zelf waarom dit boek een standaardwerk is geworden op het gebied van innovatie en zelfs de grootste bedrijven ter wereld de methode omarmen.

Over hoe je met mislukkingen succes creëert

Het innovatiedoolhof, Gijs van Wulfen

Het Innovatiedoolhof is niet alleen een inspirerend boek over innovatie, het is tevens een praktische handleiding voor de startfase van elke innovatie. Of je start van innovatie nu begint vanuit een idee, een nieuwe technologie, een klantknelpunt of uit noodzaak. Je wordt niet alleen geïnspireerd door de mooie verhalen van bijvoorbeeld 3M, Google, Zumba, AirBnB maar “Het Innovatiedoolhof” wijst je de weg en biedt tools en tips om ook zelf tot mooie innovaties te komen.

Dit boek biedt het overzicht hoe je innovatie kunt aanpakken uitgelegd aan de hand van inspirerende cases.

Instituut voor briljante mislukkingen, Paul Louis Iske

Het Instituut voor Briljante Mislukkingen’ laat zien hoe je vermijdbare mislukkingspatronen herkent en hoe je dankzij (briljante) mislukkingen je kennis continu vergroot, beter om leert gaan met onzekerheden, tot belangrijke vernieuwingen in staat bent en de toekomst krachtig tegemoet gaat.
Over hoe je een open cultuur creëert waar je verder komt doordat je fouten durft te maken

Inspirerend?

We kijken weer uit naar een inspirerende avond in goed gezelschap waar we elkaar verrijken met de verschillende ervaringen en zienswijzen van de aanwezigen rondom het thema innovatie. Ben je benieuwd naar de opgedane inzichten of naar de mogelijkheden voor een op maat gemaakte boekenclub? Bianca van Zwol verteld je er graag alles over!

Gepubliceerd op
8 januari 2019

Lees verder
Auteur
Lisette van Elst