Word een cool brand in 2020

Eigenaren en directeuren opgelet! In 2020 neemt de krapte op de arbeidsmarkt verder toe en zal concurrentie om je heen steviger worden. Je hebt nu eenmaal concurrenten die cooler zijn: Ze zijn digital-by-design, hebben een inspirerende purpose, een young-talent programma, werken al jaren agile en ze zijn jaloersmakend sterk op social media, waardoor medewerkers en klanten met ze weglopen.

The game is on.

6 motieven om juist nú in je merk te investeren

Laat ik eerlijk zijn: Een cool brand worden kost tijd en geld en lef om de zaken anders te doen. Volharding. Wanneer is dat het waard?
Ik heb naar onze projecten van 2019 gekeken en daar haal ik deze 6 motieven uit van onze klanten om met hun merk aan de slag te gaan:

1. De klant uit het oog verloren
Dit geldt vooral bij de grotere dienstverlenende bedrijven, veelal salesgedreven organisaties. Zij zien dat hun bestaansrecht onder druk staat en dat het creëren van klantwaarde de weg naar groei is. Dit vraagt nieuwe competenties en een nieuw verhaal naar je klanten.

2. Niet inspirerend voor medewerkers en nieuw talent
Dit speelt overal, maar vooral in de zorg en onderwijs. Soms is er verzuim, vaak grote aantallen vacatures. Er is behoefte aan nieuwe inspiratie en energie, zodat medewerkers zich maar wat graag willen verbinden aan je organisatie.

3. Nieuwe proposities komen niet van de grond
Wat is ons antwoord op maatschappelijke trends: verduurzaming, vergrijzing, vergroening, digitalisering, millennialisering? Een nieuw label plakken op een oud product doet de truc niet. Je klant straft dat genadeloos af: niet geloofwaardig. Tijd om je rol in de wereld opnieuw te definiëren.

4. Identiteitscrisis
Is er een fusie of overname geweest? Meerdere bloedgroepen binnen een organisatie maakt samenwerking lastig en geeft een diffuus beeld naar buiten. Of ben je jouw eigen identiteit uit het oog verloren, ben je meer geworden zoals je concurrenten. Zet samen een nieuwe streep op de horizon.

5. We staan stil
Vooral in bedrijven waar de winst nog tegen de plinten opklotst is het lastig in beweging te komen. Je wilt wel innoveren, klantgerichter worden, agile werken, maar hoe begin je? Hoe start je een beweging?

6. Groeipijn
Deze is fijn: Het loopt gewoon top, klanten zijn tevreden, medewerkers hebben het naar hun zin. Je loopt over van ideeën, maar het oude verhaal past niet meer. Wat doe je…? Juist!

Iedereen wil Coolblue worden

Vroeger was Ikea het voorbeeld van een tof bedrijf, nu wil iedereen zijn zoals Coolblue. Herkenbaar, succesvol, cool. Ze doen dat zo goed, dat die merkbeleving haast onbereikbaar lijkt voor andere merken.

Het slechte nieuws: het is hard werken en je zult een aantal zaken echt anders moeten gaan aanpakken dan je in de afgelopen 10, 20, 30 jaar hebt gedaan.
Het goede nieuws: Je kunt een Coolblue worden.

En waarom niet?

Hoe word je een cool brand in 2020?

Er is geen golden bullet, wel een rode draad: Cool brands hebben een scherp idee van hun bestaansrecht, weten waar ze vandaan komen, en wat ze in de toekomst willen zijn. Ze weten welke waarde ze willen creëren voor hun klanten en dat is inspirerend voor hun medewerkers.
En ze hebben een ijzersterke consistentie in hun dienstverlening. Of dat nu met een glimlach is – altijd een goed idee – of op je eigen manier, als het maar jóuw manier is. En maak het cool!

Samen een start maken?
Bekijk onze cases en referenties en bel voor een kennismaking.

Gepubliceerd op
7 januari 2020

Lees verder
Auteur
gijsbertcroes