Voor Branddoctors en
vrienden van Branddoctors

We noemen ons strategen, maar wat is strategie eigenlijk? We bouwen merken, schaven aan culturen en zetten veranderingen in beweging, maar op welke theoretische basis doen we dat? We zijn marketeers, maar hoe blijven we op de hoogte van de laatste inzichten?

Tijd voor een boekenclub. Online.

Boeken mag je breed opvatten. Het kan ook om een zorgvuldig samengestelde bundel artikelen gaan of een documentaire die je gezien moet hebben.

Het idee is dat Branddoctors en vrienden van Branddoctors, het uitgekozen boek lezen en met elkaar bespreken en verdiepen aan de hand van de praktijk. Door klanten en relaties te betrekken ontstaat nog meer verdieping op het onderwerp en is voor ons een stok achter de deur om het boek ook echt helemaal te lezen… Precies om deze twee aspecten waardeerden klanten de eerdere analoge edities van de Boekenclub.

Hoe het werkt

Elke drie weken, op maandagmiddag van 16 tot 17.30 uur vindt de Branddoctors Boekenclub plaats. Het boek wordt uitgekozen door de host. Iedereen kan suggesties voor onderwerpen aandragen. De host is een Branddoctor, maar kan evengoed een vriend van Branddoctors zijn. Expertise en enthousiasme op het onderwerp zijn daarbij de voornaamste criteria.

We kiezen boeken uit een van drie categorieën:

  1. Blik verruimen
    Denk aan boeken die ons anders laten kijken naar de wereld, zoals bijvoorbeeld Homo Deus van Yuval Noah Harari of The Inevitable van Kevin Kelly
  2. Verdiepen vakgebieden
    Denk aan referentiewerken en artikelen met de nieuwste inzichten op het vlak van merken, strategie, organisatieontwikkeling, leiderschap en marketing
  3. Howto: methoden & technieken
    Denk bijvoorbeeld aan innovatiemethoden als Lean Start-up en aan technieken om meer uit mensen te halen, zoals Deep Democracy en creativiteitstechnieken.

Aanmelden?

We zijn een gelegenheidsboekenclub. Dat betekent dat je per boek bekijkt of je wil deelnemen of niet. Inschrijven kan op de pagina van het boek.

Meld je bewust aan, want we hebben maar plek voor maximaal 8-10 personen om een diepgaande discussie te kunnen hebben. De enige harde spelregel is dat je alleen kunt deelnemen als je het boek daadwerkelijk gelezen hebt. Scannen is niet voldoende…

Nadat je bent bevestigd, koop je het boek. Een week voor de Boekenclub, stuurt de host je een aantal verdiepende vragen.

That’s it. Wees welkom!

Bekijk onze cases

Zomerstop Branddoctors Boekenclub

We hebben een zomerstop. Op 21 september starten we weer met het boek: Mensenwerk!

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.