Branddoctors Boekenclub #1

Boek: De wereld is rond – een optimistisch masterplan voor de transformatie van business en maatschappij van Jo Caudron

Categorie: Blik verruimen

Datum:
Maandag 18 mei 2020 – 16.00 – 17.30 uur. VOL
Maandag 25 mei 2020 – 16.00 – 17.30 uur. VOL

Host: Mike Janssen

Een positief boek in onzekere tijden

Het kan bijna niet anders dat de Corona-crisis de keuze van het boek bepaalt. Toch leverde dat discussie bij ons op. Nu al zijn er mensen die er al wel klaar mee zijn, terwijl anderen niets liever doen dan meedenken met onze klanten over de nieuwe normaal en het antwoord daarop.

De keuze van het boek voor deze eerste online boekenclub komt beide groepen tegemoet. Niet dat het een compromis is. Integendeel. Er zijn hele goede redenen om voor het boek van Caudron te kiezen, dat vorige week werd uitgeroepen tot Managementboek van het jaar 2020.

Hoewel vooruit kijken doorgaans lastiger wordt met het langer worden van de termijn, zou het nu wel eens andersom kunnen zijn. We hebben geen idee wat het virus gaat doen, of er een tweede golf komt en hoe dramatisch de effecten zijn op de economie. Kunnen we ons überhaupt een voorstelling maken van de krimp die het IMF voorspelt?

De langere termijn is misschien wel helderder, met grote uitdagingen en ontwikkelingen die wel al langer voelen, zoals die andere crisis, het klimaat. Wat als Corona ‘slechts’ een versneller is van maatschappelijke transformaties die Caudron beschrijft?

Sterker uit de crisis komen is weggelegd voor bedrijven die gebruik weten te maken van het verdwijnen van oude patronen en snappen welke nieuwe ontstaan, aldus een McKinsey-artikel uit de vorige crisis. Dat is precies de reden om het boek van Caudron erbij te pakken.

Ook niet onbelangrijk, het is een positief boek. Dat kunnen we nu wel gebruiken, een beetje optimisme.

Aanmelden?

Helaas deze boekenclub zit vol. We zien je graag bij een volgende editie!

Spelregels?

Meld je bewust aan, want we hebben maar plek voor maximaal 8-10 personen om een diepgaande discussie te kunnen hebben. De enige harde spelregel is dat je alleen kunt deelnemen als je het boek daadwerkelijk gelezen hebt. Scannen is niet voldoende…

Nadat je bent bevestigd, koop je het boek. Een week voor de Boekenclub, stuurt de host je een aantal verdiepende vragen.

That’s it. Wees welkom!

Bekijk onze cases

Mis onze nieuwsbrief niet!

Abonneer je op onze ‘Wave’. Dan ontvang je maandelijks een email.

Abonneren

Mike Janssen

Mike Janssen

Managing partner

Een scherpe geest voor wezenlijke keuzes en verrassende zienswijzen. Specialist in zorg. En kenner van 911.

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.