Branddoctors Boekenclub #2

Boek: Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid van Jitske Kramer

Datum: Maandag 8 juni 2020 – 16 – 17.30 uur – MS Teams

Categorie: Howto: methoden & technieken (maar is meer dan slechts een instrument!)

Host: Claire de Neree

Weerstand bestaat niet: Het is slechts een ongehoorde mening!

Ken je dat? Dat er een besluit genomen is en dat de echte discussie over dat besluit daarna pas losbarst? Dat er allerlei actieve tegenwerking ontstaat bij het uitvoeren van dat besluit, terwijl je dacht dat het toch zo’n zorgvuldig proces was? Dat je zelf soms weerstand uit de weg gaat omdat je niet zo goed weet wat je losmaakt als je er wel op in gaat? Dat die ene persoon die tijdens het besluitproces stilzwijgend toestemde achteraf een buitengewoon perspectief bleek te hebben waardoor je wellicht wel beter een ander besluit had kunnen nemen? Als je handvatten wil hebben voor hoe je tot wijze en meer gedragen besluiten komt dan is Deep Democracy wat voor jou.

Deep democracy is een zienswijze

Er is niemand die de universele waarheid bezit. De krachtigste besluiten ontstaan door de aanwezige diversiteit aan kennis, talenten, ervaringen en emoties te combineren. Verschillen mogen er zijn, ze zijn zelfs heel waardevol omdat juist die verschillende wijsheid bevatten. Wanneer je ze de kop in drukt, dan ontstaat er weerstand.

Deep democracy is een dialoogtool

Het biedt praktische handvatten en technieken om een echt dialoog te voeren waarbij alle perspectieven aan tafel naar boven komen.

Deep democracy is een vergadertool

Het biedt een uitgewerkt stappenmodel om tot gedragen besluiten te komen.

Deep democracy in deze digitale corona tijd?

Je vraagt je misschien af, hoe zit dat in deze Corona tijd? We moeten nu regelmatig belangrijke besluiten nemen, besluiten met veel impact. En dat terwijl we gedeeltelijk gehandicapt zijn in onze besluitvormingsprocessen doordat we een aantal van onze zintuigen missen, we zien een deel van onze digitale deelnemers niet, we missen de praatjes bij het koffieapparaat. Deep Democracy geeft je stevige handvatten die je zeker ook digitaal kunt gebruiken om tot wijze gedragen besluiten te komen.

Aanmelden?

Branddoctors accepteren simpelweg hun uitnodiging. De vrienden schrijven zich in via onderstaand formulier. Doe dat bewust, want we hebben maar plek voor maximaal 8-10 personen om een diepgaande discussie te kunnen hebben. De enige harde spelregel is dat je alleen kunt deelnemen als je het boek daadwerkelijk gelezen hebt. Scannen is niet voldoende…

Nadat je bent bevestigd, koop je het boek. Een week voor de Boekenclub, stuurt de host je een aantal verdiepende vragen.

That’s it. Wees welkom!

Bekijk onze cases

Mis onze nieuwsbrief niet!

Abonneer je op onze ‘Wave’. Dan ontvang je maandelijks een email.

Abonneren

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.