Summer must read boekenclub! 16 september | 16:00 | Online

Met het zand nog tussen de tenen en vernieuwde energie heb je vast nagedacht over wat je nu écht anders wil gaan doen. In de summer must read boekenclub hebben we twee boeken geselecteerd die je inzicht geven én wellicht een stok achter de deur om daad bij woord te stellen. Lees één van de twee boeken én krijg 16 september een interessante discussie met vakgenoten cadeau!

Boek 1: Stop. Stopstrategie voor organisaties

Overbodige regels, innovaties die maar niet gerealiseerd worden, vergaderingen die alleen maar gehouden worden omdat ze nu eenmaal gehouden worden. Geen organisatie lijkt eraan te ontkomen: dingen die niets opleveren en wel veel energie en geld kosten. En toch gaan we ermee door. In het boek Stop. neemt de auteur Marije van den Berg ons in mee in vijf heldere stappen om goed te stoppen. Want zeg nou zelf: waarom stoppen we niet gewoon met iets wat niet werkt?

We leren als kind allemaal dat je niet stopt, dat je afmaakt waar je mee begonnen bent. Marije confronteert je in dit boek liefdevol met de vraag waarom stoppen juist waardevol is

Lees het boek Stop. én laat je inspireren om na de zomer te stoppen!

Boek 2: Switch. Durf te veranderen als verandering moeilijk is

We weten allemaal dat het moeilijk is om te veranderen. Het kost veel tijd en vaak geven we op bij de eerste tegenslag. Maar waarom zien we wel de beren op de weg en niet de bestemming? Deze vraag beantwoorden Chip en Dan Heath in dit fascinerende boek. De schrijvers gebruiken de analogie van een Olifant (de menselijke emoties), zijn Berijder (de ratio) en het te volgen Pad (de situatie of omgeving). Want: we hoeven slechts te begrijpen hoe onze hersenen werken om snelle veranderingen in ons gedrag te realiseren.

Ik dacht dat ik de pysche van de mens aardig wist te kennen, maar dit boek geeft je weer op een andere manier handvatten voor verandering

Lees het boek Switch én krijg handvatten voor een succesvolle verandering.

Moet ik beide boeken lezen?

Dat mag wel, maar dat hoeft niet (een boek is genoeg). De boeken zijn een inspiratiebron voor de discussie op 16 september over verandering, stoppen en een nieuwe koers! Dus, stop één van deze boeken in je strandtas en deel na de vakantie je bevindingen met mensen uit het vak.

Wanneer?

16 september, van 16.00-17.00u, via Microsoft Teams

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Inschrijven is gratis. Afmelden is een donatie aan het goede doel 🙂

Let op: er is een maximum aantal deelnemers.

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.