ABN AMRO

ABN AMRO: Versneld vernieuwen van dé bank voor medici

ABN AMRO heeft het druk. Druk met de digitale transformatie, met klantgericht innoveren, met duurzaamheid, met de verandering naar een agile organisatie. Branddoctors springt regelmatig bij.

In het project ‘Medisch 2.0’ is onze toegevoegde waarde evident: Kennis van de medisch wereld, van het ontwikkelen van proposities en customer journeys, en van agile werken. Lees ook dit eerdere interview over onze rol.

De uitdaging: op naar nieuwe proposities en een integrale klantbediening

ABN AMRO staat bekend als dé bank voor medici. Voor de zakelijke kant is dit goed uitgewerkt, maar welke proposities, en welke integrale klantbediening, passen bij de behoeften van artsen in hun privésituatie, zodat de aantrekkelijkheid in bredere zin verbetert?

Bijzonderheden:

  • In korte tijd een gevalideerde service blueprint maken
  • Nauw betrekken van medici met een drukke agenda
  • Agile werken in een team met nog beperkte agile ervaring
  • Invullen van de rol van product owner door Branddoctors
  • Breed betrekken van de interne organisatie met oog op executie

Werkwijze: Pragmatisch én een grote focus op de inhoud

Dit project is opgepakt door Bette Bakker (consultant) en Gijsbert Croes (partner) in de rol van voice-of-customer specialist respectievelijk product owner, tevens agile coach. Die combinatie van PO en coach is officieel onverstandig, maar te doen in de praktijk als je het doel maar voor ogen houdt. Dat pragmatisme, het spelen met regels van het proces en een grote focus op de inhoud; dát is typisch Branddoctors.

Het resultaat staat online

In een multidisciplinair team sprinten we in 4 maanden van medisch 1.0 naar 2.0, met een diep inzicht in de medische klant, een aantal nieuwe pr, en een blueprint voor de 2.0 organisatie. Intern en extern gevalideerd en inmiddels in de steigers gezet. Het ABN AMRO projectteam is van binnenuit versterkt en is druk met executie. Check: www.abnamro.nl/medici


Meer weten?

Maak een afspraak met Gijsbert Croes via gijs@branddoctors.com of via Ellen: 030-6026000.

Gepubliceerd op
17 april 2019

Lees verder
Opdrachtgever
Saskia Beijersbergen, Business Expert Advies bij ABN Amro over het project:

“Het multidisciplinair werken zou altijd en overal een way of working moeten zijn. Door de diversiteit in kennis, ervaring en persoonlijkheden kom je snel tot de kern en snel tot een goed uitgedacht resultaat.”

De interviews met de klanten waren top om te doen. Mooi om eerst mee te werken aan de samenstelling van het script en vervolgens de gesprekken te gaan doen. Wat mij het meest bijstaat uit deze gesprekken is de bereidheid van klanten om te delen wat zij nodig hebben in hun financieel leven en hoe wij als sector hier een bijdrage in kunnen leveren. De openheid en bereidheid heeft me verrast. Er staat ook echt een propositie waarin ik de input van de klant terugzie.”

Ludo Guns, Specialist Medische & Vrije Beroepen en DGA's (2019) over het project:

“Het werken in een multidisciplinair team geeft een verrijking aan je kennis. Er wordt vanuit verschillende hoeken gedacht en kennis ingebracht waardoor je tot een complete propositie kunt komen.

Branddoctors durft vragen te stellen en interventies te doen die collega’s onderling vrijwel niet zullen doen.

Ik durf te stellen dat dankzij jullie aanwezigheid de snelheid én de kwaliteit in dit project gebleven is!”

Strateeg

Bette Bakker

Managing partner

Gijsbert Croes