Case ABN AMRO: Op naar nieuwe proposities en een integrale klantbediening voor medici

ABN AMRO: Versneld vernieuwen van dé bank voor medici

ABN AMRO heeft het druk. Druk met de digitale transformatie, met klantgericht innoveren, met duurzaamheid, met de verandering naar een agile organisatie. Branddoctors springt regelmatig bij.

In het project ‘Medisch 2.0’ is onze toegevoegde waarde evident: Kennis van de medisch wereld, van het ontwikkelen van proposities en customer journeys, en van agile werken. Lees ook dit eerdere interview over onze rol.

De uitdaging: op naar nieuwe proposities en een integrale klantbediening

ABN AMRO staat bekend als dé bank voor medici. Voor de zakelijke kant is dit goed uitgewerkt, maar welke proposities, en welke integrale klantbediening, passen bij de behoeften van artsen in hun privésituatie, zodat de aantrekkelijkheid in bredere zin verbetert?

Bijzonderheden:

  • In korte tijd een gevalideerde service blueprint maken
  • Nauw betrekken van medici met een drukke agenda
  • Agile werken in een team met nog beperkte agile ervaring
  • Invullen van de rol van product owner door Branddoctors
  • Breed betrekken van de interne organisatie met oog op executie

Werkwijze: Pragmatisch én een grote focus op de inhoud

Dit project is opgepakt door Bette Bakker (consultant) en Gijsbert Croes (partner) in de rol van voice-of-customer specialist respectievelijk product owner, tevens agile coach. Die combinatie van PO en coach is officieel onverstandig, maar te doen in de praktijk als je het doel maar voor ogen houdt. Dat pragmatisme, het spelen met regels van het proces en een grote focus op de inhoud; dát is typisch Branddoctors.

Ludo Guns, Specialist Medische & Vrije Beroepen en DGA’s (2019) over het project:

“Het werken in een multidisciplinair team geeft een verrijking aan je kennis. Er wordt vanuit verschillende hoeken gedacht en kennis ingebracht waardoor je tot een complete propositie kunt komen.

Het resultaat staat online

In een multidisciplinair team sprinten we in 4 maanden van medisch 1.0 naar 2.0, met een diep inzicht in de medische klant, een aantal nieuwe pr, en een blueprint voor de 2.0 organisatie. Intern en extern gevalideerd en inmiddels in de steigers gezet. Het ABN AMRO projectteam is van binnenuit versterkt en is druk met executie. Check: www.abnamro.nl/medici


Gepubliceerd op
17 april 2019

Lees verder
Auteur
gijsbertcroes

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.