Infiltreren in het bedrijf, dáár zit de kracht van Branddoctors

‘We break the rules for you’, de nieuwe positionering van Apollo Hotels

Ik kende Branddoctors al van een aantal jaar geleden en toen al was ik enthousiast over hen. Als organisatie waren we op dat moment nog niet toe aan een positioneringsproces. Twee jaar geleden, besloten we te gaan investeren in de naam Apollo Hotels en ook te gaan rebranden. Ik heb niet getwijfeld en Branddoctors gebeld.

Apollo Hotels is ontstaan door het samenvoegen van een zevental losse hotels met een eigen naam, identiteit en ziel. Verbindend was het enorme ondernemerschap van de individuele directeuren en de drive om er één sterk merk van te maken.

Gaat niet bestaat niet

Maar wat is nou onderscheidend in een branche die steeds meer in het teken van belevingsconcepten komt te staan? Een overnachting in een mooie hotel, waar je ook nog eens lekker kan eten volstaat niet meer, nee alles moet kloppen en een totaalervaring worden. De gast komt dus nog meer centraal te staan. Laten we daar nou net allemaal dat stapje extra voor zetten: de gast.

Gaat niet bestaat niet. Deze mentaliteit is voelbaar binnen Apollo. Zo is onze positionering ‘We break the rules for you” ontstaan. Een uitdagende positionering die alleen maar werkt als je die op alle fronten waarmaakt. Branddoctors heeft ons hierin echt vanaf nulpunt bijgestaan. Zij zijn in staat in de huid van de klant te kruipen en met het complete plaatje te laten zien en de stappen die nodig zijn om daar te komen. Maar ook het hele proces te begeleiden op alle niveaus. Ze hebben onze medewerkers en onze gasten betrokken, waardoor er niet alleen een inside out- verhaal ontstond, maar juist een outside in visie.

En omdat we onze gasten blijven betrekken is onze positionering een levend document en blijft zich ontwikkelen. Naast specifieke signature belevingsconcepten als de Bierfabriek, Floor17 en Harbour Club, hebben we keys ontwikkeld: Diensten waar we ons echt in onderscheiden en waar de gast behoefte aan heeft. En daarom durven we ook de gewaagde garantie ‘You’ll be back’ te claimen.

Af en toe dat tikje op de schouder

Nu ook ons laatste, inmiddels 13e hotel is gerebrand zitten we zeker niet stil: Onze Middle management dagen zijn begeleid door Branddoctors. Ze inspireren onder andere met een dragons den en ‘spaghetti challenge’ om samen met onze medewerkers en gasten nieuwe belevingsconcepten te ontwikkelen. Om onze gasten ook in de toekomst te blijven verrassen. En dan af en toe krijgen we een tikje op de schouder: ‘we break the rules for YOU’. Dat externe stemmetje hebben we nodig voor de focus. Er is vertrouwen en daardoor luisteren we goed.

We hebben nu echt het Apollo dna te pakken. Het moment dat Branddoctors dat visueel maakte was het meteen raak. Zelfs in de visuele identiteit wisten ze onze gast centraal te stellen: zichtbaar in de uitsparing van de A van Apollo. ‘Infiltreren’ in het bedrijf, dáár zit de kracht van Branddoctors. Niet iets bedenken vóór de klant maar in de huid kruipen van de klant. Onvolwaardelijk betrokken. Een succesvol traject dus, mede dankzij hun inzet en Bianca van Zwol als onze contactpersoon in het bijzonder! Overigens nu nog steeds tevreden klant.

Gepubliceerd op
10 april 2018

Lees verder
Auteur
gijsbertcroes

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.