Al tijdens het selectieproces gaf Branddoctors Mixe het gevoel van vertrouwen en integriteit

Dankzij de nieuwe positionering van Daelzicht zijn medewerkers weer trots

Op het moment dat ik binnenkwam bij Daelzicht was er behoefte aan een duidelijk verhaal. Eén waarin kernachtig staat beschreven waar Daelzicht voor staat en waarom medewerkers en (familie van) cliënten voor Daelzicht zouden moeten kiezen.

Een duidelijk verhaal

Na een aantal roerige jaren was dat namelijk helaas helemaal niet meer zo duidelijk. Mensen herkenden de organisatie niet meer zo goed en een gevoel van trots ontbrak. In eerdere trajecten waar stappen op dit vlak waren gezet was helaas niet altijd voldoende rekening gehouden met de behoeften binnen de organisatie, noch met de kwetsbaarheid van de verschillende doelgroepen.

Om ons te helpen bij het vormgeven van dit verhaal hebben we een aantal bureaus uitgenodigd om te vertellen hoe zij dit zouden aanpakken. Omdat het nogal een gevoelig onderwerp was hebben we daarbij een selectiecommissie opgetuigd, met daarin een brede vertegenwoordiging vanuit de organisatie. Al tijdens dit selectieproces gaf Branddoctors ons een gevoel van vertrouwen, noodzakelijk om deze opdracht tot een goed einde te kunnen brengen. Geen grote verhalen, maar juist verhalen die dichtbij staan en vanuit de organisatie zelf komen.

Daelzicht. Daar word je gezien

En dat dit gevoel terecht was hebben jullie tijdens het traject bewezen. Jullie respectvolle en integere benadering is een belangrijke voorwaarde geweest om bij alle verschillende doelgroepen de benodigde ingrediënten voor het verhaal van Daelzicht te kunnen ophalen. Die informatie krijg je er echt niet zo maar uit. Daar is een specifieke setting voor nodig. En dat jullie die hebben weten neer te zetten is duidelijk.

Het verhaal wordt herkend. Op alle fronten. En op alle niveaus. Het is een verhaal waar we achterstaan en wat we in bescheiden maat ook durven te verkondigen. Daelzicht. Daar word je gezien. In alle eenvoud is dat echt een prachtige zin. Het maakt duidelijk dat je er toe doet. Cliënten, verwanten, medewerkers. Alles en iedereen er omheen.

Een gevoel van trots

Inmiddels zijn we een half jaar verder. Het verhaal hebben we getoetst. Mensen herkennen de zin en hebben er een goed gevoel bij. Ook een gevoel van trots. We zijn er nog lang niet, we hebben nog veel stappen te zetten om het echt in te bedden. Maar het goede begin is er zeker voor de strategische uitrol. Bij elk onderwerp van de strategie stellen we ons de vraag: wat draagt het bij aan ons verhaal? Het verhaal van Daelzicht vormt het centrale startpunt.


 

Gepubliceerd op
1 augustus 2017

Lees verder
Auteur
gijsbertcroes

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.