Case Future of WUR: Van stip op de horizon naar concrete plannen

Future of WUR: Van stip op de horizon naar concrete plannen

Hoe brengen we in kaart welke uitdagingen en kansen ontstaan door de disruptieve ontwikkelingen in de onderwijsmarkt? Wat is de visie op waar de markt naar toe beweegt?

Hoe vertalen we die stip op de horizon naar concrete plannen om morgen mee aan de slag te gaan, voor de universiteit in het geheel en voor marketing en studievoorlichting? Met die vragen kwam Wageningen University en Research (WUR) bij Branddoctors.

Van disruptieve ontwikkelingen naar impact

Samen met het marketingteam van WUR doken we in de globale macrotrends: globalisering, digitalisering, verstedelijking, klimaatverandering, demografische veranderingen. Als eerste stap brachten we samen in kaart welke impact deze macrotrends op het businessmodel van het onderwijs van WUR hebben. We zoomden vervolgens in op de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Door globalisering is er een sterke toename van (internationale) studiekiezers. Dat is een kans. Maar tegelijkertijd neemt concurrentie van allerlei internationale partijen ook toe. Dit is een uitdaging.

Van impact naar plan

Vervolgens brachten we de impact op marketing en studievoorlichting in kaart. Per thema formuleerde we een zinvolle reactie voor marketing en studievoorlichting. Een voorbeeld:

Om door de bomen het bos nog te kunnen zien hebben de studiekiezers behoefte aan objectieve vergelijkingen met behulp van rankings. Marketing en studievoorlichting zullen in reactie dus steeds meer aandacht moeten besteden aan rankings.

Al deze reacties samen vormen de pilaren voor de vijfjarenstrategie van marketing en studievoorlichting. Als laatste stap vulden we deze pilaren concreet in voor het komende jaar. Zo kwamen we in co-creatie van stip op de horizon naar concrete plannen waar het team direct mee aan de slag kan.


 

Gepubliceerd op
4 mei 2020

Lees verder
Auteur
Ellen Wolters

Plan een gesprek

Wil je weten hoe je je merk en marketing kunt versterken? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.