Co-creatie met kids voor het Nationaal Militair Museum

In het Nationaal Militair Museum in Soest hebben kinderen vanaf de start geholpen om de Genghis Khan tentoonstelling aantrekkelijk te maken voor een jongere doelgroep. In de tentoonstelling werd het (brute) leven van Genghis Khan tentoongesteld met onder andere zeldzame stukken en presentaties.

Toen de tentoonstelling in ontwikkeling was, hebben we kinderen van 7-14 jaar uitgenodigd om hun ongezouten mening te geven over de tentoonstelling. De kinderen doorliepen in groepjes een nabootsing van de tentoonstelling en kwamen zo in aanraking met de inhoud, en met de interactieve elementen zoals bijv boogschieten, net als in het echte museum. Ze konden met stickers aangeven wat ze wel en niet leuk vonden en dit tijdens de groepsdiscussie toelichten.

De complete content  werd onder de loupe genomen, aangescherpt en getest door de groep 7-14 jarigen


Door een ‘kinder doe-boek’ te ontwikkelen, zorgden we er voor dat kinderen de tentoonstelling op een inhoudelijk leuke manier kunnen beleven. De complete content uit het kinder doe-boek werd onder de loupe genomen, aangescherpt en getest door de groep 7-14 jarigen.

Zo testten we de tone of voice van de inhoudelijke, geschiedkundige verhalen maar ook verschillende spelletjes en zoekopdrachten. Het spanningsveld zat om het voor zowel 7 jarigen als 14 jarigen interssant te houden. Op deze interactieve manier van content toetsen kwam het museum erachter wat wel en niet werkt, en welke inhoud te ingewikkeld of juist te saai werd bevonden.

Khan voor Kids

Een tentoonstelling die aansluit bij hun belevingswereld

Het boekje bleek een groot succes: kinderen waren echt betrokken bij de tentoonstelling doordat de content aan hun belevingswereld voldeed. En ze op een natuurlijke manier de routing van de hele tentoonstelling doorliepen door de opdrachtjes uit het boekje uit te voeren.

Bekijk ook: De case voor Nederlands Openluchtmuseum over het ontwikkelen van een nieuwe positionering en een nauwe samenwerking met het reclamebureau om de huisstijl 100% aan te laten sluiten op de positionering en inzichten.


 

Gepubliceerd op
1 februari 2017

Lees verder
Auteur
Lisette van Elst

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.