Case: Museumhuizen vormen met elkaar een verhaal over 500 jaar woongeschiedenis in Nederland.

Vereniging Hendrick de Keyser: 500 jaar woongeschiedenis beleven in Museumhuizen

In het kader van haar 100 jarig bestaan wil de Vereniging Hendrick de Keyser een aantal panden permanent gaan openstellen voor het publiek. Maar hoe doe je dat, onder welke naam, met welke positionering en op wie gericht. Met die vraag kwam men bij Branddoctors.

In co-creatie met potentiële bezoekers en met leden van de vereniging kwam Museumhuizen tot stand

Museumhuizen vormen met elkaar een verhaal over 500 jaar woongeschiedenis in Nederland. In de Museumhuizen kun je de woongeschiedenis echt beleven, van het openen van kastjes en panelen tot het zien van een mooi gedekte tafel of het voelen van kleding uit die tijd.

Bij een Museumhuis bel je aan, word je welkom geheten en vervolgens kun je je onderdompelen in de woongeschiedenis van het huis.

In een vervolgtraject hebben we vervolgens de positionering van Museumhuizen vertaalt naar potentiële bezoekers in de vorm van persona’s. Hoe zal een meisje van 10 of een inhoudelijk geïnteresseerde man van 58 een Museumhuis ervaren en wat is dan belangrijk om hen te bieden.

Aan de hand van customer journey’s per persona hebben we de toekomstige bezoekersreizen in kaart gebracht. En ontdekt en vastgelegd wat er in de verschillende fases van de customer journey nodig is om een bezoek onvergetelijk te maken.

Bezoek historische huizen zonder afzetkoordjes en met de geur van versgebakken koekjes

In december 2017 is het eerste Museumhuis Villa Rams Woerthe geopend voor het publiek. Beoogd is om uiteindelijk 35 huizen te openen voor het publiek. In deze huizen geen gefluister en afzetkoordjes, maar de geur van versgebakken koekjes en plaats kunnen nemen op de stoelen.

Je kunt het huis beleven en ervaren met al je zintuigen. Niet voor niets is de merkessentie: hier beleef je 500 jaar woongeschiedenis.


 

Gepubliceerd op
3 april 2018

Lees verder
Auteur
gijsbertcroes

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.