Case Kramp: ‘Whatever it takes to keep you going’

Merkpositionering voor Kramp waarin zowel de dealers als eindgebruikers als uitgangspunt zijn genomen

Kramp, Europa’s grootste leverancier van onderdelen, services en totaaloplossingen voor de agrarische sector, vroeg om een ‘Recalibratie’ van het corporate merk door met een energieke, toekomstgerichte positionering te komen.

Van merkpositionering naar communicatieconcept

De positionering moest enerzijds voortbouwen op het huidige Kramp-DNA. Anderzijds vanuit zowel het perspectief van de eindgebruiker als het hooggewaardeerde dealernetwerk merkloyaliteit versterken. Daarnaast was de vraag om deze nieuwe merkpositionering te vertalen naar een communicatieconcept dat als eikpunt gebruikt kan worden voor uitwerking naar specifieke middelen door het ‘in-house’ marketing & design team.

De juiste snaar raken

In samenwerking met het Kramp team ontwikkelden we een nieuwe positionering die de nadruk legt op de toewijding van Kramp naar zowel de dealers als eindgebruikers: ‘Whatever it takes to keep you going’. De oogst, het vee, de gewassen kunnen niet wachten omdat de boer bijvoorbeeld een gebroken tractor v-snaar heeft. Kramp begrijpt dit als geen ander en zorgt voor continuïteit waar op vertrouwd kan worden. Daarom is juist het dealer-netwerk van essentieel belang: Daar kan de eindgebruiker namelijk meteen een van de 1000en onderdelen halen. Met de beste Kramp. It’s that easy!


 

Gepubliceerd op
1 juli 2017

Lees verder

Auteur
gijsbertcroes

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.