Merkpositionering Nederlands Openluchtmuseum

Merkpositionering van het Nederlands Openluchtmuseum waarin de geschiedenis van Nederland tot leven komt

Het museum kreeg de opdracht van de overheid mee om het grote publiek vertrouwd te maken met de hoogtepunten uit de geschiedenis van Nederland, op een manier die past in deze tijd en bij de identiteit van het museum. Het museum wil voor een groter en landelijker publiek een logische overweging worden in de keuze voor een dagje uit. Daaruit ontstond de behoefte om een nieuwe positionering en merkidentiteit neer te zetten.

In het hoofd van de toekomstige bezoeker

Allereerst ontwikkelden we samen met het Openluchtmuseum een nieuwe positionering. Voor de invulling daarvan zijn we met future journeys in het hoofd van de toekomstige bezoeker gekropen. De ontdekkingen die we daarbij deden hebben geleid tot structurele aanpassingen in het ontwerp van het nieuwe Entreepaviljoen en de aanpalende tentoonstellingsruimtes.

De positionering op de juiste momenten zichtbaar

Met een touchpoint analyse keken we op welke punten in het park de positionering het best over de bühne gebracht kan worden. Het reclamebureau liep 1 op 1 mee; zo gingen positionering- en huisstijlontwikkeling hand in hand.

Bekijk ook: De case voor Genghis Khan: Tentoonstelling over het ontwikkelen en ontwerpen van een kinder doe-boek en content welke getest is met de doelgroep van 7-14 jarigen.


Meer weten?

Maak een afspraak met Bianca van Zwol via bianca@branddoctors.com of via onze assistent Ellen: 030-6026000.

Gepubliceerd op
22 augustus 2017

Lees verder
Opdrachtgever
Pien Rommens, Manager Marketingcommunicatie en Sponsoring over Branddoctors:

“Het traject met Branddoctors heeft ons een nieuwe positionering opgeleverd die dicht ligt bij wie we zijn, helder is en intern wordt omarmd. Samen met medewerkers, doelgroep en experts hebben we een resultaat neergezet waarmee we aan de slag kunnen om onze belofte waar te maken voor de 700.000 bezoekers die we jaarlijks gaan verwelkomen.

Strateeg

Bianca van Zwol

Senior art director

Lisette van Elst