Case: Een groter en landelijker publiek voor het Nederlands Openluchtmuseum

Merkpositionering van het Nederlands Openluchtmuseum waarin de geschiedenis van Nederland tot leven komt

Het museum kreeg de opdracht van de overheid mee om het grote publiek vertrouwd te maken met de hoogtepunten uit de geschiedenis van Nederland, op een manier die past in deze tijd en bij de identiteit van het museum.

Het museum wil voor een groter en landelijker publiek een logische overweging worden in de keuze voor een dagje uit. Daaruit ontstond de behoefte om een nieuwe positionering en merkidentiteit neer te zetten.

In het hoofd van de toekomstige bezoeker

Allereerst ontwikkelden we samen met het Openluchtmuseum een nieuwe positionering. Voor de invulling daarvan zijn we met future journeys in het hoofd van de toekomstige bezoeker gekropen. De ontdekkingen die we daarbij deden hebben geleid tot structurele aanpassingen in het ontwerp van het nieuwe Entreepaviljoen en de aanpalende tentoonstellingsruimtes.

De positionering op de juiste momenten zichtbaar

Met een touchpoint analyse keken we op welke punten in het park de positionering het best over de bühne gebracht kan worden. Het reclamebureau liep 1 op 1 mee; zo gingen positionering- en huisstijlontwikkeling hand in hand.

Bekijk ook: De case voor Genghis Khan: Tentoonstelling over het ontwikkelen en ontwerpen van een kinder doe-boek en content welke getest is met de doelgroep van 7-14 jarigen.

Gepubliceerd op
22 augustus 2017

Lees verder
Auteur
gijsbertcroes

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.