NS groepsretour

Propositieontwikkeling met de NS: in co-creatie verstokte autogebruikers de trein in krijgen

Dit gegeven leverde de ambitieuze doelstelling op om juist verstokte autogebruikers te verleiden om van de trein gebruik te maken. Dat vraagt om een relevantie propositie die een aansprekend klantvoordeel biedt, en die bovendien op een geloofwaardige manier onderstreept dat reizen met de trein groener is.

Inspelen op het groepsgevoel

In co-creatie met het NS-team en de doelgroep ontwikkelde Branddoctors een aantal proposities waarbij tenslotte Groepsretour als winnaar uit de strijd kwam. Met deze propositie wordt de klant een direct voordeel geboden. Bovendien wordt op een creatieve manier ingespeeld op het groepsgevoel. Opstappen mag op elke locatie in Nederland, mits iedereen naar dezelfde bestemming reist.

Er werd door een externe partij een speciale Facebook-pagina ontwikkeld om op een leuke en makkelijke manier het Groepsretour te bestellen. En via de CO2-vergelijker zie je meteen hoe groen je bezig bent.


Meer weten?

Maak een afspraak met Peter van der Schouw via peter@branddoctors.com of via Ellen: 030-6026000.

Gepubliceerd op
1 januari 2017

Lees verder
Opdrachtgever
Eric Trinthamer, NS woordvoerder over Branddoctors:

In de eerste vijf maanden na introductie is het Groepsretour ruim 40.000 keer verkocht en hebben 233.000 mensen een reis gemaakt met het Groepsretour. Per kaartje reizen minimaal vier en maximaal tien reizigers samen. “Heel bijzonder is dat 40% van deze reizigers bewust de keuze gemaakt heeft voor de trein in plaats van de auto. Dit is precies wat NS beoogt.

Partner, Strateeg

Peter van der Schouw