In 3 weken een positionering, naam én visuele identiteit voor een revalidatiekliniek

De lat ligt hoog in de medisch-specialistische revalidatiezorg gericht op chronische pijn (en vermoeidheid). Zo kijkt iedereen holistisch en integraal, en halen de concurrenten ook goede tot uitstekende resultaten.

Mogelijkheden, talenten, kracht en zingeving hebben dan ook een prominente plek in alle programma’s en is het doel participatie, in welke vorm dan ook.

De balans tussen wat moet omdat het werkt en wat kan zodat het beter past bij de cliënt

De concurrenten zijn goed. Toch zijn hun programma’s soms wat rigide. Deze passen niet altijd even goed bij wat mensen belangrijk of fijn vinden. Daar lag dan ook de kans voor de projectgroep met directeuren van DBC, Symphonie en Revalis: Een programma aanbieden met de focus op de balans tussen wat moet omdat het werkt en wat kan opdat het beter past bij de cliënt. En daarbij de randen opzoeken van wat kan en mag. Hieruit ontstond de propositie: Vloeibaar met een vaste kern.

Een nieuwe naam als basis voor de visuele identiteit

Met een belangrijke bijeenkomst als deadline zijn we tijdens het positioneren al aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een naam. Uit een brainstorm met de projectgroep en onze creatieven is de naam ORTIUS ontstaan.

Ortius is een samensmelting van Ortus wat staat voor zonsopkomst, een nieuw begin en Fortis wat staat voor krachtig en sterk. Dit is wat de cliënten geboden wordt. Een nieuw begin. Perspectief. Kracht om wat vast zit vloeibaar te maken. En omdat dat voor ieder mens verschillend is doen we dat op een verrassende manier.

Dit was de basis voor de visuele identiteit: Het uitgangspunt dat iedereen anders is en zo ook ieder een andere behoefte. De organische vormen van het beeldmerk overlappen elkaar en vermengen zich tot unieke vormen. Dit staat symbool voor ieder mens en haar behoeftes en dat het programma een unieke samenstelling is. Een serie van unieke kleur en vorm combinaties kan gebruikt worden om de diversiteit van patiënten en mogelijkheden aan te duiden.

In een zeer korte tijd een professioneel en creatief merk neer gezet

We hebben in een zeer korte tijd een zeer professioneel en creatief merk neer gezet. Dit kon alleen omdat alle projectleden zeer dedicated waren, en er een wederzijds respect is voor de kennis en vaardigheden van alle individuen uit het projectteam.


 

Gepubliceerd op
22 november 2017

Lees verder
Auteur
Lisette van Elst

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.