Welke content draagt bij aan gedragsbeïnvloeding? En: hoe maak je die content?

Gevalideerde prototypes voor Philips healthcare service

Philips onderscheidt zich van andere aanbieders van smart personal health solutions door een stap verder te gaan. Het toevoegen van content die daadwerkelijk het doel heeft om gedrag van mensen positief te beïnvloeden. Maar: welke content draagt bij aan gedragsbeïnvloeding? En: hoe maak je die content?

Co-creatie in 24 uur

Philips Personal HealthIn samenwerking met een Amerikaanse partner en CMNTY ontwikkelden we een US cocreatie community speciaal voor Philips personal health. De community geeft binnen 24 uur feedback op prototypes die we overdag ontwikkelen. Op basis van de feedback scherpen we aan en leren we gaandeweg. Zo resulteert deze werkwijze niet alleen getoetste content, maar ook een set ‘golden rules’ waarmee een volgend traject op een hoger niveau kan starten.

Belang van storytelling

Zonder weg te geven wat we geleerd hebben, zal het geen verrassing zijn dat je met content eenvoudig mis kan schieten. Informatie die te vanzelfsprekend is, niet relevant, te ingewikkeld, of juist te eenvoudig, komt simpelweg niet aan.

Daarnaast moet je een verhaal vertellen om relevant te blijven. Verrassend. We ontwikkelden storylines en gamification concepten om Personal health spannend en gevarieerd te houden.

Samenwerking tussen strategie, creatie en community

We durven wel te zeggen dat we binnen Branddoctors een unieke samenwerking hebben tussen strategen, onderzoekers en creatieven. Daardoor waren we in staat om niet alleen een succesvolle co-creatiecommunity in 3 weken op te zetten (die nog steeds draait!), maar in 6 weken tijd unieke content te ontwikkelen die een blauwdruk vormt voor een grote shift bij Philips: Van Product naar Dienstverlener.


 

Gepubliceerd op
4 januari 2017

Lees verder
Auteur
gijsbertcroes

Plan een gesprek

Wil je weten hoe je je merk en marketing kunt versterken? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.