Na een succesvol merkpositioneringstraject bij Zuyderland ontstond de vraag: hoe nu verder? Een merkpositionering ontwikkelen is één. Een zorgorganisatie van bijna 10.000 mensen enthousiast maken om samen een nieuwe richting in te gaan en deze eigen te maken is iets heel anders.

Om die reden zijn we in samenwerking met een werkgroep vanuit Zuyderland gestart met een implementatietraject. Een van de tools die we gebruikt hebben, om medewerkers in alle lagen van de organisatie ermee aan de slag te laten gaan, is de toolkit.

De Toolkit: werkvormen om je op weg te helpen

We ontwikkelden voor Zuyderland een fysieke toolkit met verschillende kaartensets, werkbladen, woobies® en post-its. Voor elke afdeling één. Het doel was om Zuyderlanders in staat te stellen om zelf of samen met collega’s op een interactieve manier met de positionering aan de slag te gaan, bestaande patronen bloot te leggen en (met elkaar) te bewegen naar nieuw gedrag.

We maakten daarom drie soorten kaartensets met elk hun eigen doel:

  • Kennismaken met de nieuwe positionering (wat betekent dit voor mij?)
  • Vertalen van positionering naar dienstverlening (wat betekent dit voor mijn patiënten en cliënten?)
  • Ontwikkeling van persoonlijk leiderschap (wat betekent dit voor mijn gedrag?)

Om medewerkers op weg te helpen hebben we een instructiefilm ontwikkeld.


Geïnspireerd geraakt?

Maak een afspraak met Iris Aarts via iris@branddoctors.com  Winnie Nijhoff via winnie@branddoctors.com  of via onze assistent Ellen: 030-6026000.

Zij denken graag met je mee over jouw specifieke vraag.

 

 

Gepubliceerd op
17 mei 2020

Lees verder
Opdrachtgever