Hoe is het met Nederland?

Een samenwerking met Respondenten.nl

Het coronavirus raakt ons allemaal. Zelden zijn we aan zoveel extreme veranderingen in zo’n korte tijd onderhevig geweest. Dat zet ons dagelijks leven flink op z’n kop.

En dat maakt dat consumenten zich opeens anders gedragen dan we misschien gewend zijn. Omdat er nieuwe situaties ontstaan en behoeftes veranderen. Tegelijkertijd leren we hierdoor wat echt waardevol is. Waar we geen concessies aan willen doen maar ook wat juist wel anders kan of zelfs beter wordt met de nieuwe oplossingen die we nu verzinnen.

Begrijpen wat er speelt. Nu en straks

Hoe kun je als organisatie of merk een antwoord bieden op de veranderende consumentenbehoefte? Te beginnen bij deze periode van de lock down, maar dat stopt zeker niet als we straks in een 1,5-metermaatschappij leven. Hoe kun je doorpakken op nieuwe ideeën of starten met experimenteren? Als strategisch marketingbureau denken we hier continue over na en nodigen je uit om dat ook voor jou merk te doen. Daarbij beginnen we – zoals altijd – bij de consument. Door te vragen, te luisteren en te begrijpen. Want hoe is het eigenlijk met Nederland?

Van consumentengedrag naar kansen voor de middellange-termijn

‘Hoe is het met Nederland?’ is een gezamenlijk initiatief van Branddoctors en Respondenten.nl. Met dit initiatief brengen we de veranderende behoeftes en gedragingen van de Nederlandse consument tijdens de coronacrisis in kaart. Zodoende geven we meer inzicht in consumentengedrag op de korte termijn en kijken we naar de betekenis daarvan voor merken en organisaties op de middellange-termijn.

Iedere week bespreken we een ander thema met de respondenten van Respondenten.nl. We doen kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Onze bevindingen delen we middels een infographic en een verdiepende rapportage die je (altijd gratis) kunt downloaden op onze website.

Denk en praat met ons mee

Heb jij zelf een vraag die je wil stellen aan je doelgroep? Of wil je met deze inzichten aan de slag? Neem dan contact op met ons!

Bekijk onze cases

Denk met ons mee!

Heb jij zelf een vraag die je wil stellen aan je doelgroep? Of wil je met deze inzichten aan de slag? Neem dan contact op!

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.