Case: Ontwikkeling van een nieuw gemeenschappelijk perspectief voor een fusieziekenhuis Bekijk de case
Case: Merkstrategie en cultuurontwikkeling voor een snel groeiend IT-bedrijf Bekijk de case

Visie en ambtie

Er zijn razendsnelle veranderingen in de samenleving. In deze crisis is onze manier van leven, werken en ontspannen in één klap totaal veranderd. In zo’n onzekere tijd hebben mensen behoefte aan houvast: Wat is de bedoeling, en wat kunnen we verwachten?

Met organisaties en medewerkers is het hetzelfde. In tijden van grote verandering door bijv. digitalisering en klimaatverandering is er veel onzekerheid. Het is zaak om met die onzekerheid om te gaan.

Missie & visie

Je missie geeft houvast

Je missie is je bestaansreden, en wordt ook vaak Purpose, Why of True North genoemd. Allemaal begrippen voor min of meer hetzelfde. 

Een bekend voorbeeld is dat van Google: “Organize the world’s information and make it universally accessible and useful“. Bedenk daarbij dat Larry Page deze missie al vroeg heeft geformuleerd. Baanbrekend en enorm richtinggevend als je bedenkt welke services inmiddels zijn ontwikkeld. Van zoekmachine,  foto-albums tot collaboration software.

Je missie geeft houvast en is vrij onveranderlijk. Maar het is niet altijd eenvoudig om deze scherp en inspirerend te krijgen. Daarbij helpen we.

Je visie en ambitie heeft richting

In aanvulling op je missie geven je visie en ambitie veel meer invulling aan wat je concreet wilt bereiken, en hoe.

Tesla heeft dat scherp. Waar zij als missie heeft om de wereld te transformeren naar duurzame energie, is de visie “to create the most compelling car company of the 21st century” te bouwen. 100% elektrisch uiteraard en met de model 3 bereikbaar voor een veel groter publiek dan de model S.

Je visie en ambitie zijn de basis van je strategie, en met je missie de kern van het verhaal waarmee je je medewerkers, je partners en je klanten inspireert. We helpen je dat verhaal te ontdekken.

Zonder aansprekend verhaal kom je anno 2020 niet vooruit, of positief verwoord: De bedrijven waar we graag over praten, hebben dit netjes voor elkaar. Geen luchtkastelen, maar authentiek en geloofwaardig.

5 redenen om aan de slag te gaan met je missie en visie

Je zult er geen directe hinder van ondervinden als je geen inspirerende missie hebt, of scherpe visie. Maar je hebt er zeker wél last van.

5 redenen om je missie, visie en ambitie onder de loep te nemen.
Herken je dit?

  1. Je mist een aansprekend verhaal. Als je zakelijk moet pitchen, of je vertelt op een verjaardag wat je doet, dat inspireert dat niet. Je vertelt wát je doet, niet waarom.
  2. Er mist trots onder de medewerkers, of de tevredenheid laat te wensen over. Dat kan natuurlijk vele oorzaken hebben, maar is vaak terug te voeren op inspirerend leiderschap.
  3. Er is onvoldoende samenhang binnen het bedrijf. Tussen afdelingen of divisies. Prioriteiten zijn onduidelijk, en samenwerken verloopt stroef.
  4. Je innoveert onvoldoende, of ongericht. Het kader mist, en dat start toch meestal met een missie en visie.
  5. Je hebt moeite nieuwe medewerkers te vinden. In de zorg mist soms een goede visie (het bestaansrecht zit wel goed). Of de ICT gaan het dan weer vaak om je missie, waar doe je het voor?

Maak kennis met Branddoctors

Er zijn verschillende manieren om kennis te maken. Bel voor een afspraak via 030 – 60026000 of stuur een email.