Branddoctors bestaat 20 jaar!

20 jaar Branddoctors

Op 1 april 2001 werd de handtekening gezet bij de Kamer van Koophandel en was de oprichting van Branddoctors: bureau voor strategische marketing, een feit. De founding mothers Emilie Huber en Susanne Swinkels hadden daarvoor hun marketingfunctie bij Unilever opgezegd omdat ze geloofden dat marketing anders kon en moest.

‘Waarde toevoegen aan het leven van de klant’ was het motto. Dat drijft Branddoctors tot op de dag van vandaag. Dit betekende dat de klant werd opgezocht in zijn normale ‘thuissituatie’ en dat met hem samen verzekeringsmappen werden doorgespit, boodschappen werden gedaan of tartaartjes werden gebakken, net wat de opdracht nodig had.

Branddoctors werd al snel een bureau van formaat

Klanten als KPN, Volkswagen en PostNL vonden al snel hun weg naar het bureau. Naast het vergroten van de omzet streefde Branddoctors van meet af aan naar het overtreffen van de verwachtingen, daarmee werden langdurige samenwerkingsverbanden opgebouwd.

Mozaiek from Branddoctors on Vimeo.

De stap naar de Edisonbaan in Nieuwegein in 2006 betrof een volgende professionaliseringsslag. Een eigen pand met workshopruimtes, een volledig uitgeruste keuken en voldoende werkplekken was een feit. Van 2 dames met ambitie was Branddoctors inmiddels uitgegroeid tot een bureau van circa 25 collega’s.

Creatieve ontmoetingsplaats

Het kantoor is altijd een creatieve ontmoetingsplaats geweest en nodigt collega-bureaus uit om (tijdelijk) aan te schuiven. Zo passeerden 3MO, Business Openers, Bureau Nijman en van Haaster, Logiqol de afgelopen jaren de revue. Met Mixe werd het merkportfolio verbreed naar zorg en ontstond er een nieuwe vooruitstrevende dynamiek. Branddoctors en Mixe fuseerden in 2015.

In 2018 namen Mike Janssen en Gijsbert Croes het stokje over van Susanne Swinkels, Emilie Huber had een paar jaar daarvoor al afscheid genomen om haar droom van nog eens te pionieren te realiseren. Ook Peter van der Schouw en Heidi Wielens zijn sindsdien partner. Het Branddoctors team ontwikkelde zich verder tot bureau voor strategische marketing met de mens in het midden.

Made with Padlet

We vroegen klanten, oud-collega’s en collega’s naar hun mooiste Branddoctors momenten…

Waarde toevoegen aan het leven van mensen

Tot op de dag van vandaag staat Branddoctors voor scherp strategisch marketingadvies, dat waarde toevoegt aan het leven van mensen. Impactvolle projecten op het gebied van merkpositionering, propositieontwikkeling en Customer Experience worden ons door onze klanten gegund.

Al 20 jaar in de top van strategische marketingbureau’s in Nederland, en daar zijn we trots op.

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.