Zorgmarketing

Strategische uitdagingen in de zorg, fris en creatief aangepakt

Mixe – healthcare marketing is opgericht in 2003, vooruitlopend op de introductie van het nieuwe zorgstelsel zoals we dat nu (nog) kennen. We waren het eerste bureau in Nederland gespecialiseerd in zorgmarketing. Misschien ken je ons nog wel van de Zorgmarketingfestivals. Na de fusie in 2015 met Branddoctors – wat voor Mixe sowieso een goede naam was geweest – is het team dat zich dedicated met gezondheidszorg bezighoudt, verdergegaan onder de naam Branddoctors Mixe.

Branddoctors in het DNA, zorg in het hart

In 17 jaar hebben we honderden projecten gedaan in vrijwel alle delen van de gezondheidszorg, waarvan de meeste in Nederland en sommige in andere landen van de EU en de VS. In die jaren hebben we de dynamiek van het veld en de spelers in de zorg leren doorgronden.

Slechts af en toe realiseren we ons hoe waardevol het is om overzicht te hebben op wat er gebeurt in de zorg en inzicht in wat belangrijke spelers denken, voelen en doen. Voor ons is het tweede natuur geworden om al die learnings in te zetten in onze projecten. Tegelijkertijd gaan we elk project open in en met een frisse blik, alsof het ons eerste is.

Strategisch zorgmarketeer anno 2020

De rol van concurrentie als mechanisme om de zorg toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief beter te maken wordt steeds meer overgenomen door samenwerking en centrale coördinatie. Wat doe je dan als strategisch zorgmarketeer?

Dan laat je het frisse merkdenken los op samenwerkingsverbanden om een uitdagend en verbindend perspectief te krijgen en mensen met enthousiasme aan de juiste dingen werken. Dat werkt overigens ook heel goed om je mensen geïnspireerd te houden en daarmee ook aantrekkelijk te zijn voor nieuwe medewerkers. Dan maak je innovatie eenvoudig in complexe omgevingen met een focus op resultaat: meer doen, minder praten. Je laat nieuwe ideeën samen met de doelgroep uitgroeien tot volwaardige concepten met overtuigende voordelen. En, nog steeds, laat je mooie, vernieuwende, steengoede producten en diensten hun weg naar de markt vinden.

Genoeg te doen dus. Lees snel verder:


Team Mixe

Winnie Nijhoff
Lisette van Elst
Iris Aarts
Mike Janssen
Ellen Donker
Danielle Tijssen
Ellen Wolters


Wij werken voor
Hoge klanttevredenheid

Bekijk onze cases per thema