Zorgmarketing

Het merk als inspiratiebron voor medewerkers

Wij zijn Branddoctors Mixe, het team van Branddoctors dat zich dedicated met gezondheidszorg bezighoudt. Op deze pagina kan je lezen hoe wij je kunnen helpen in het inspireren van medewerkers in de zorg! 

Op naar een hogere betrokkenheid van medewerkers

In de zorg werken is voor velen een roeping. De bevlogenheid is dan ook hoog. De betrokkenheid bij de organisatie daarentegen laat nogal eens te wensen over. Het kan leiden tot verveling, stilstand en soms zelfs tot een lichte anarchie waar iedereen zijn hobby kan uitleven. Sturen en besturen is lastig.

Als organisatie kom je alleen vooruit als iedereen meebeweegt. En dat begint met zin. Zin om iedere dag aan het werk te gaan, zin om net dat stapje extra te zetten en samen voor dat resultaat te gaan. Als het nu over medewerkers in de zorg gaat, gaat al snel over een vacature, een sterk-in-je-werk project of het salaris. Maar leiden deze activiteiten tot betrokkenheid? Voelen mensen zich geïnspireerd? Zijn mensen trots?

Terug naar de roeping van het zorgpersoneel

Hier kan een merkpositionering uitkomst bieden, omdat daar in gelijke delen aandacht is voor identiteit en voor wat je wilt betekenen voor patiënten en cliënten. Het is zowel proces als uitkomst. Beide zijn in gelijke mate belangrijk. We zoeken uit wat mensen beweegt. Hoe willen we werken? Wat vinden we belangrijk? Wat houdt ons tegen? Vaak is de reden waarom iemand voor de zorg gekozen heeft, ondergesneeuwd geraakt.

Aan de andere kant vinden patiënten, cliënten, partners en verwijzers vaak ook nog andere dingen belangrijk dan de mensen die het moeten doen. De kunst is om deze twee werelden zodanig met elkaar te verbinden dat er een aantrekkelijk, uitdagend en onderscheidend (trots!) perspectief en manier van werken ontstaat. Nieuwe medewerkers horen, zien en voelen dit en zullen zin hebben om bij je aan de slag te gaan.


Meer weten?

Maak een afspraak met Mike Janssen of via Ellen: 030-6026000.

Bekijk ook onze andere thema's
Managing partner

Mike Janssen