Zorgmarketing

Een verbindend perspectief in fusies en netwerken

Wij zijn Branddoctors Mixe, het team van Branddoctors dat zich dedicated met gezondheidszorg bezighoudt. Op deze pagina kan je lezen hoe wij je kunnen helpen met een verbindend perspectief, de katalysator voor (meer) samenwerking.

De zorg vraagt om samenwerking, niemand kan het meer alleen

De zorgvraag neemt toe en wordt complexer, vooral door vergrijzing. Gespecialiseerde zorgverleners moeten dan samenwerken om tot een betekenisvol aanbod te komen. Dat geldt binnen en vooral ook buiten organisaties. Ook de niet-aflatende druk op efficiëntie en het gewoonweg ontbreken van personeel, nopen tot het organiseren van schaalgrootte.

Over afdelingen, organisaties en zelfs domeinen heen kijken

Dit hogere niveau van beschouwen, dus over afdelingen, organisaties en zelfs domeinen heen, past in een grotere beweging. Samen ben je namelijk slimmer en creëer je meer waarde door het combineren van alle kennis, vaardigheden, creativiteit en perspectieven van deelnemende organisaties, zorgverleners en patiënten. Mits natuurlijk de samenwerking die ervoor nodig is, kan rekenen op enthousiasme van de deelnemers en hen inspireert het ‘juiste’ te doen.

Beschouw een samenwerking als merk

Daarvoor is een verbindend perspectief nodig. Dat wordt gebouwd op de gemeenschappelijke kracht die in het samenwerkingsverband besloten ligt en de manier waarop dat relevant gemaakt wordt voor patiënten en cliënten. Wij ontwikkelen die visie samen met spelers uit die samenwerking. Dat doen we door de samenwerking als merk te beschouwen en die te positioneren.

Als ondubbelzinnig duidelijk is wie je bent, waarvoor je staat en waar je heen wilt, zijn afspraken over het vormgeven van die samenwerking veel makkelijker te maken. Onze manier blijkt bovendien altijd veel energie en verbinding te geven. Dat maakt ook het maken van soms lastige keuzes veel eenvoudiger.


Meer weten?

Maak een afspraak met Mike Janssen of via Ellen: 030-6026000.

Bekijk ook onze andere thema's
Managing partner

Mike Janssen