loading

De waardepropositie is het aanbod waarmee een merk een klantdilemma oplost en daarmee waarde toevoegt aan het leven van die klant.

Propositieontwikkeling is zinvol als je:

  1. een nieuwe doelgroep wilt bereiken met een bestaande of nieuwe propositie
  2. nieuwe proposities wilt ontwikkelen die bouwen aan de (merk)strategie
  3. een propositie wilt verbeteren die niet goed loopt
  4. een innovatie/nieuwe technologie hebt maar nog niet goed weet hoe je deze precies in de markt moeten zetten.

In onze propositie ontwikkelingstrajecten zetten wij altijd de klantbehoefte centraal. We duiken in de wereld van de klant om heel goed te begrijpen welke dilemma’s de klant ervaart, want als de klant geen dilemma heeft, dan hoeft het merk ook geen oplossing te bieden.

We werken altijd nauw samen met onze opdrachtgever. Want de klant is weliswaar expert op zijn/haar behoefte, jij bent expert op jouw producten en diensten. In co-creatie komen we tot goed resultaat. Wij werken in een driehoek van strategie, insights en creatie. Onze ambitie is altijd om zo snel mogelijk te komen tot een prototype waarmee we zinvolle experimenten kunnen opzetten. Hiermee valideren en optimaliseren we de propositie.

Geïnteresseerd?

Bekijk dan het minicollege van Claire de Nerée tot Babberich over waardepropositieontwikkeling. Je kan natuurlijk ook contact opnemen om van gedachte te wisselen. Download hier het waardepropositie template om zelf aan de slag te gaan.

Een bewezen succesvolle propositie lanceren? Contact Claire, Heidi, Peter of Bianca!