Case Heineken: flexibeler inspelen op klantbehoeften

Bekijk de case

Agile marketing

Veel organisaties stappen over op agile marketing. Een belangrijke stap om sneller en effectiever in te spelen op de buitenwereld, zodat je relevant blijft. Maar, met het trainen van mensen, het ophangen van whiteboards en het implementeren van stand-ups ben je er niet. 

Waarom starten bedrijven met agile marketing?

Oké, agile werken is hot. Omdat het hot is, en ook omdat het een aantal nadelen van traditioneel werken aanpakt. Herken je dit?

Pijlers van agile werken

Agile werken draait om het stimuleren van individuen en interactie, het continu betrekken van de buitenwereld, nadruk op wat werkt in de praktijk en inspelen op veranderingen. Van origine is agile bedacht voor ICT-projecten in de bergen van Utah, en in de praktijk zit daar nog steeds de grootste fit. Maar ook projecten of teams die verder kijken dan IT hebben baat bij een meer agile aanpak. Om dit echt van de grond te krijgen moeten mensen nieuwe skills leren en op een andere manier gaan samenwerken.

Podcast

We spreken Ludo Guns, Specialist Medici & Vrije beroepen bij ABN AMRO en Alex Griffioen, Regiodirecteur bij Heineken, over hun ervaringen met agile werken.

Luister podcast

We versterken teams met agile marketing

Branddoctors versterkt agile teams van klanten van binnenuit. Wij werken mee in agile teams, waarbij we enerzijds onderdeel van het team zijn en dus bijdragen aan de opdracht van het team en anderzijds de teamleden trainen om de agile uitgangspunten beter te passen. En waar nodig advies te geven over hoe de organisatie dit verder kan stimuleren.

Wij werken op basis van de design thinking mindset, die naadloos aansluit bij agile werken en die creativiteit van teams vergroot, waardoor je innovatiever bent en tot betere oplossingen komt.

Whitepaper

Wanneer werkt agile werken? En wanneer niet. Welke basisregels zijn er, en wat laat je ook vooral los.  We delen onze ervaringen.

Download PDF

Agile marketing expertise die wij inbrengen

  • Continu betrekken van de klant: het achterhalen van scherpe klantinzichten en het valideren van de customer experience oplossingen op basis van werkelijk gedrag in plaats van intentie
  • Nadruk op wat werkt in de praktijk: het ontwerpen van waardeproposities, prototypes en (online) experimenting om daadwerkelijk gedrag te achterhalen, met focus op leren.
  • Stimuleren van individuen en interactie: wij trainen teams in de design thinking mindset, die eraan bijdraagt dat mensen hun talent beter benutten, het maximale halen uit de onderlinge interactie en tools en technieken effectiever inzetten.
  • Inspelen op veranderingen: wij nemen het business model canvas als uitgangspunt en gebruiken dit gedurende het project om scherpe aannames te formuleren en deze te toetsen om zo de ontwikkelde oplossingen voortdurend te herijken en aan te scherpen.

Daarnaast brengen Branddoctors expertise op vlak van merkpositionering en propositieontwikkeling mee. Branddoctors kunnen de rol van productowneragile coach, marketing insights expert of teamlid vervullen.


Meer weten? Download onze ‘Whitepaper Agile Werken‘ of maak een afspraak met Gijsbert via email of via Ellen: 030-6026000.

Plan een gesprek

Wil je aan de slag met je strategie, merk of je marketing? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.