Whitepaper 'Het belang van een sterke employer value proposition' Download PDF

Cultuur en organisatie

Mensen maken het merk, en dat geldt al lang niet meer voor alleen dienstverleners. Dus met het ontwerpen van een strategie, merk of propositie ben je er nog niet.

Engelsen zeggen zo mooi dat de: ‘proof of the pudding is in the eating”. Je organisatie moet je strategie begrijpen, er enthousiast over zijn en een steentje bij kunnen dragen.

Strategie bedenk je samen

Om draagvlak voor een strategie te creëren, betrekken we de organisatie vanaf dag 1. Natuurlijk niet iedereen, maar voldoende mensen.

Allereerst krijg je zo verschillende perspectieven aan tafel, wat de kwaliteit ten goede komt. En je creëert ambassadeurs die je later keihard nodig hebt om de strategie te laten landen.

Rotterdam Make it Happen

Cultuur en organisatie zijn je fundament

Een strategie en merkpositionering zijn gedoemd te mislukken als het fundament van cultuur (dna, missie, waarden) en organisatie wiebelig zijn. Je moet die zaken in samenhang brengen.

Misschien verwacht je het niet van een marketingbureau: We verdiepen ons altijd eerst in je cultuur (inside-out). Waar sta je voor, waar kom je vandaan? Zeker als we elkaar nog niet kennen.

Op basis van dat fundament kijken we van buiten naar binnen (outside-in) en ontwikkelen we strategische richtingen die binnen met buiten krachtig verbinden.

Je merkwaarden scherper formuleren

We komen veel organisaties tegen die erg generieke merkwaarden hebben. Bijvoorbeeld: Kwaliteit, betrouwbaar, persoonlijk. je kunt je wel voorstellen dat dat weinig richting geeft om een opvallende service te verlenen.

Vaak zijn die algemene waarden ingegeven door de categorie. Een bank moet betrouwbaar zijn, natuurlijk. Je wilt juist op zoek wilt gaan naar organisatiespecifiek. Dat geeft glans.

Een waarde als “glashelder” heeft veel meer lading en geeft richting. En je weet waarschijnlijk direct wel merk we bedoelen. Mooi toch? Zo’n waarde noemen we een positioneringswaarde.

EVP: Het merk als magneet in de krappe arbeidsmarkt

Hoe zorg je ervoor dat talent voor je kiest, en medewerkers bij je blijven?
Want in de huidige arbeidsmarkt is het aantrekken en behouden van medewerkers voor de meeste organisaties een steeds grotere uitdaging. En dat blijft de komende jaren zo. Je merk en de Employee Value Proposition spelen een belangrijke rol.

Podcast

Het merk als magneet in de krappe arbeidsmarkt. Bette Bakker en Peter van der Schouw spreken met Esmee Maton, recruitment marketeer bij Royal HaskoningDHV

Luisteren

Flexibeler worden met agile

Organisaties hebben te maken met grote veranderingen. Je wilt snel reageren, en in nauw contact blijven met de markt. Agile werken biedt een uitkomst. Luister in onze podcast over de ervaringen van ABN Amro en Heineken.

Podcast

We spreken Ludo Guns, Specialist Medici & Vrije beroepen bij ABN AMRO en Alex Griffioen, Regiodirecteur bij Heineken, over hun ervaringen met agile werken.

Luister podcast

Brandbook voor onder je kussen

Als het budget het toelaat, adviseren we altijd om je strategie, je merk en je cultuur vast te leggen in een brandbook. Liefst in een fysiek boekje. Dat geef je aan nieuwe medewerkers, relaties, je reclamebureau. Zo borg je de zaken en kun je ergens op terugvallen.

Plan een gesprek

Wil je weten hoe je je merk en marketing kunt versterken? Plan een gesprek of bel ons op +31 (0)30 602 6000.