Trendvisie 2024: How not to waste a good crisis

Trendvisie 2024: How not to waste a good crisis

‘How Not To Waste A Good Crisis’

Als we de huidige tijdgeest moeten samenvatten, komt één woord wel heel vaak voor: crisis. Op werkelijk alle maatschappelijke vlakken. Crisis, of crises, worden gekoppeld aan oorlog, inflatie, energiearmoede en opwarming. Ontwikkelingen die ons raken, benauwen en zorgen voor onrust en angst. Of ze zetten ons juist aan tot actie.

Met de tijdgeest van 2024 ‘How Not To Waste A Good Crisis’ geven we inzicht in hoe we kunnen omgaan met de crises, zodat deze misschien ook wel in ons voordeel kunnen gaan werken.

We diepen vier hoofdtrends uit:

#1 EQUALIFE

De naam van deze trend komt van equalize, oftewel gelijkmaken. Het oude systeem, vol armoede, grondstoffenschaarste, klimaat- en energiecrises, polarisatie en emancipatie moet in balans gebracht worden. Zo creëren we een gelijkere en duurzamere wereld. Dit nieuwe evenwicht bereiken we door creatief te denken en doen en ons te richten op oplossingen.

#2 COMFORT ZONE

In een veilige en vriendelijke bubbel sluiten we ons af van de grote, boze wereld. Met gelijkgestemden in een eigen, veilige cocon is best comfortabel maar brengt dit een oplossing voor het onbehagen en wantrouwen? Hoe bereik je deze consument in zijn comfort zone.

#3 YOUNIVERSE

Youniverse staat voor goed voor jezelf zorgen en continu je grenzen aangeven. Dit leidt tot een wereld vol luxe en comfort, waar slow living de norm is en quiet quitting een nieuw fenomeen is.

#4 ELUSIVE

In het huidige mondiale systeem zijn alle tandwielen vastgelopen. We moeten dus radicaal opzoek naar hervorming, op ieder gebied. Durven denken en experimenteren buiten de gebaande paden, zonder taboes en grenzen.

Ben je nieuwsgierig geworden?

De presentatie van de TRendivisie 2023 was op 13 april. Heb je die gemist? Boek dan een in-company trendpresentatie. In de interactieve presentatie van 3 uur nemen Aafje Nijman en Bianca van Zwol je team mee op duizelingwekkende reis in de toekomst.

De trends van Branddoctors zijn to-the-point, zodat je ze the-day-after ook daadwerkelijk kunt gebruiken. Daarnaast laten we volop concrete voorbeelden zien van over heel de wereld waarin de trend (of een deel daarvan) zich al enigszins manifesteert.

Een presentatie boek je vanaf 3.600 euro afhankelijk van het aantal deelnemers en maatwerk. Interesse? Plan aan telefonische afspraak.

 

Trendvisie 2024 GIF

Eerdere trendvisies