Trendvisie 2020: Irresistable. We breken los, laten ons niet meer in hokjes plaatsen, helen onszelf, en komen in actie.

Trendvisie 2020: Irresistable

Wat kun je verwachten van het magische jaar 2020? In ieder geval zitten we midden in grote veranderingen. Dit levert stress en spanningen op, gele hesjes overspoelen de straten en kinderen protesteren massaal om aandacht te vragen voor de klimaat problematiek.

We voelen de continue druk van de prestatiemaatschappij op onze schouders. In een wereld waar alles mogelijk is, vragen we het uiterste van onszelf: Er is geen ruimte voor fouten, geen tijd voor rust en geen reden om niet altijd mee te doen. We zijn verslaafd aan de rush, aan de prikkels en aan de voldoening, maar plegen ondertussen langzaam roofbouw op onszelf.​

Maar naast weerstand zijn er ook optimistische geluiden en geloven we in een positieve mind shift. We breken los, laten ons niet meer in hokjes plaatsen, helen onszelf, en komen in actie. Kortom een irresistible 2020!

Chain of colours model

De vier trends (macrotrends) zijn allemaal terug te voeren op het Chain of Colour model. Het Chain of Colour model bestaat uit 8 clusters van menselijke drijfveren, ofwel waardewerelden. Dit denkmodel is gebaseerd op twee dimensies die centraal staan in de psychologie: namelijk de sociale dimensie (groep versus ego) en de psychologische dimensie (extravert versus introvert).

Onze macrotrends zijn gebaseerd op verschillende waardenwerelden uit dit model. Per trend geven we aan bij welke waardewerelden de desbetreffende trend aansluit. Veranderingen van tijdsgeest leiden tot een verandering van waardebeleving. Die verandering van waarden is waar onze trendvisie over gaat.

Chain of colours

4 hoofdtrends

In de trendvisie 2020, met het overkoepelende thema ‘Irresistable’, diepen we vier hoofdtrends uit.

Trend 1: Heal
Maak het leven zo gemakkelijk mogelijk door inzicht te creëren met techniek en oplossingen op maat. Biedt aandacht en geef de ruimte om de consument te laten ontspannen en op te laden. ​Inzicht & overzicht. Aandacht. Ontspannen & opladen​..

Trend 2: Unbox
Stap buiten je bubbel en verbreed je horizon. Oordeel niet, verwijder juist de muren tussen hokjes zodat je bereikbaar bent voor iedereen.​Sta open voor iedereen​. Verwijder muren​. Meng realiteiten​.

Trend 3: Disarm
Geef de consument vrijheid door speelruimtes te bieden en regels te breken rondom het aangeboden product of dienst. Wees flexibel door jezelf kwetsbaar op te stellen. Biedt speelruimte​. Beperk regels​. Wees flexibel​. Stel jezelf kwetsbaar op​.

Trend 4: Actioneer
Geef de consument inzichten en laat zien dat het anders moet en kan. Bereid jezelf en de consument voor op de toekomst. Kijk vooruit en bedenk oplossingen die in de toekomst nodig zullen zijn. ​Maak problemen bespreekbaar​. Toon oplossingen​. Kijk vooruit​.

Wil je meer weten?

Presentatie trendvisie 2023

De nieuwe trendvisie is bijna klaar. Wil je als eerste een uitnodiging ontvangen om bij de presentatie van de trendvisie 2023 te zijn? Laat dan je gegevens achter.