Podcast: De juiste zorg op de juiste plek

Ons zorglandschap anders inrichten en zorg beter – en dichter bij de patiënt – organiseren is nodig, want de druk in de zorg neemt toe. Niet alleen omdat we als populatie vergrijzen maar ook omdat we op individueel niveau steeds ouder worden.

In deze podcast spreken we twee van deze pioniers die binnen de ouderenzorg de beweging van de tweede richting de eerste lijn hebben gemaakt. Zij kunnen ons vanuit hun ervaring vertellen wat er nodig is om die beweging te kunnen maken.

We spreken met Bianca Buurman, hoogleraar acute ouderenzorg en degene die aan de wieg stond van de WijkKliniek, een samenwerking tussen Cordaan en het AMC en Ester Bertolet, voormalig huisarts en specialist ouderengeneeskunde die de eerste zelfstandige praktijk ouderengeneeskunde in eerste lijn heeft opgezet. Zij hebben – nog voordat het hoofdlijnenakkoord werd getekend in 2018 – de beweging naar de eerste lijn gemaakt, en delen hun ervaringen met ons.

Maar ook Mike Janssen, Managing Partner bij Branddoctors en zorgspecialist, schuift aan en deelt zijn blik op wat er nodig is om deze beweging succesvol te kunnen maken.

 

Relevante innovatie in de zorg – We helpen je graag
Benieuwd naar wat Branddoctors voor jou kan betekenen? Bekijk dan onze case over de WijkKliniek. Wij ontwikkelden de merkpositionering en de doorvertaling naar een dienstconcept. Je kunt natuurlijk ook meteen met je vragen terecht bij onze Mixe-collega’s Winnie Nijhoff en Mike Janssen.


Branddoctors podcast
In 2019 is Branddoctors gestart met een eigen podcast. Een podcast waarin we, samen met onze klanten, praten over strategie en het creëren van klantwaarde. Je kunt onze podcast beluisteren via Soundcloud, iTunes of Spotify. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je automatisch bericht wanneer er een nieuwe aflevering beschikbaar is.

Een keertje meepraten? Dat vinden we alleen maar leuk! Mail dan naar podcast@branddoctors.com.

Gepubliceerd op
27 maart 2020

Lees verder
Auteur
gijsbertcroes