Futurisma StrategieFestival 2024

Futurisma

Terugblik op het Futurisma StrategieFestival 2024

Op 11 juni was het StrategieFestival 2024 met 23 inspirerende sprekers en 16 presentaties en workshops over strategie, trends en de toekomst. Het StrategieFestival is georganiseerd door Branddoctors, maar we hebben zelf een bescheiden rol. Sprekers komen uit ons netwerk of zijn ons getipt. 

Met zo'n 150 deelnemers was het festival uitverkocht. Er stond een rij voor de deur en op het drukste moment van de dag moest er behoorlijk ingeschikt worden in de zalen. Dat leverde een prettige, informere en gezellige sfeer op, en er was óok mogelijkheid voor interactie in de sessies. Dat vinden we belangrijk. 

Echt complimenten voor de keuze van ervaren deskundigen, die hun verhaal ook nog eens overbrachten met eigenheid, enthousiasme en overtuiging.
Deelnemers FUTURISMA

Jullie gaven het StrategieFestival een 8,6!

De hoogtepunten zijn natuurlijk individueel, en met parallelsessies kun je nu eenmaal niet alles zien. Maar op basis van de feedback werd een aantal sessies extra hoog gewaardeerd.

Bart Götte presenteerde met 'De Toekomst van Werk' een behoorlijk alarmerend beeld over de krapte op de arbeidsmarkt, die voor sommige bezoekers zelfs wat overweldigend was. En natuurlijk heb je ook de non-believers die liever denken in oplossingen en dat het wel zo'n vaart niet zal lopen. Wie zal het zeggen?

Als je denkt aan energiek en aanstekelijk, dan zeg je: Rob Adams. Zijn pleidooi om naast KPI-denken (of in plaats van) veel aandacht te hebben voor het lerende vermogen van de organisatie en juist daarop te sturen, viel in goede aarde. Mocht je het gemist hebben, check zijn boek. 

En tenslotte de uitsmijter van de dag: Ayca Szapora, die ons meenam in ons brein. In een energieke show wist Ayca de zaal mee te nemen van Beta naar Alpha golven, met een lach en een traan. Een betere afsluiting hadden we niet kunnen wensen. 

Bedankt!

Bedankt aan alle deelnemers, sprekers, onze Only partners (Leene, Noise, DartDesign, Marcommit, brandwebbing, videohelden, schrijf-schijf), TAMBR voor muziek en pubquiz, en de locatie Liemès. 

Hieronder vind je de sprekers met een link naar hun presentatie, boek of website als je nog wat wilt teruglezen.

23 sprekers in 16 sessies

 • Mike Janssen

  Dagopening: Strategie uit het Hart

  Mike Janssen. Partner van Branddoctors. Over "Strategie uit het Hart" - oftewel hoe je samen strategie kernachtig én inspirerend maakt. Lees meer op: www.branddoctors.com

 • Ayca Szapora, neurowetenschapper

  Presentatie: De werking van ons brein

  Ayca Szapora, neurowetenschapper, bedrijfskundige en cognitief psycholoog. Doen je collega’s, medewerkers, leidinggevenden of klanten niet altijd wat jij wilt? Ayca legt uit hoe dat komt en hoe je dat kunt veranderen. Meer informatie: https://www.aycaszapora.nl © Fotografie: Hans Tibben

 • Prof. dr. Ard-Pieter de Man

  Presentatie: Einde van Strategie?! 

  Prof. dr. Ard-Pieter de Man. Onder meer bekend van het boek: Einde van Strategie?! Tijdens zijn lezing zal hij ons meer vertellen over hoe je strategie kunt ontwikkelen in een onvoorspelbare wereld. Koop 'Einde van Strategie?!' op bol.

 • Aafje Nijman

  Presentatie: Trendvisie 2025 

  Aafje Nijman. Trendstrateeg. Presentatie van de hoogtepunten uit de jaarlijkse trendvisie 2025 die Aafje Nijman samen met Branddoctors ontwikkelt. Lees meer over de Trendvisie 2025. 

 • Bart Gotte

  De toekomst van werk

  Bart Götte. Business futurist, psycholoog & keynote speaker. Over de toekomst van werk in een structureel krappe arbeidsmarkt, hoe de aard van werk verandert en wat de implicaties zijn voor werkgevers.

 • Threefont: teamwork zoals bij de special forces

  Teamwork zoals bij de Special Forces

  Frenk van Assen en Richard Bergmans runnen een uniek trainingsbureau: Threefront. Beiden hebben jarenlange ervaring bij de commando's. Ervaar in deze workshop hoe je structureel meer impact kan maken. Door slimmer samen te werken op basis van het principe van eenvoud, vertrouwen en aanpassingsvermogen. https://threefront.nl/

 • Bianca van Zwol

  Serious Game: De Future Consumer

  Hoe ziet ons gedrag en leven er in de toekomst uit? Bianca van Zwol (strateeg Branddoctors) ontwikkelde de serious game: 'De future consumer' die je helpt om de toekomst te visualiseren. Speel je mee?

 • Strategie door het oog van de gedragswetenschapper

  Vincent Rump en Anouk Heuver van NOISE samen met Eleanne Plaizier van Samenwerkende GezondheidsFondsen. Hoe draagt gedragswetenschap bij aan de ontwikkeling van strategieën rondom grote maatschappelijke thema’s als verduurzaming, energietransitie en gezondheid?

 • Denk mee met de Nationale DenkTank

  Door Esther Holla (Nationale DenkTank) en het team van De Gouden Stempel Lisa van Nieuwkoop (op de foto), Folke van der Veen & Julia Wedema. Ieder jaar zetten jonge denkers en doeners zich in om urgente maatschappelijke problemen te kraken. In 2023 was dat rondom het thema ‘betekenisvol ouder worden’, waaruit de start-up 'De Gouden Stempel' is ontstaan. Zij verzorgen een interactieve sessie over de 5 pijlers van leeftijdsinclusief werkgeverschap.

 • AI strategy: The good and the bad

  Adriaan Vreeke, Managing Director Data Science bij Sia Partners. Ontdek de toekomst in een interactieve presentatie over de spannende balans tussen AI's distopische gevaren en ongekende kansen voor innovatie en ontwikkeling.

 • Het strategisch belang van inclusief leiderschap

  Ontdek met Wencke Ester Lorber van Great Place To Work het strategisch belang van inclusief leiderschap voor een future-proof organisatie. Leer hoe het stimuleren van diversiteit en inclusie binnen de organisatie leidt tot meer creativiteit, innovatie en effectieve besluitvorming. 

 • Circulaire businessmodellen

  Bas Roelofs van Sustar en Peter van der Schouw van Branddoctors over het strategisch belang van circulaire businessmodellen. Met praktische inzichten en tools over hoe het bouwen aan een gezond bedrijf en een betere wereld hand in hand kunnen gaan.

 • Return on Learning

  Rob Adams (Linkedin) auteur van het gelijknamige boek en oprichter van SixFingers over een inspirerende en no-nonsense aanpak om grip te krijgen op de onzekerheden van de toekomst, over langetermijndenken en het behalen van hoge leercurves. Koop 'Return on Learning' op bol

 • Hoe blaas je strategie leven in met design?

  Eddy Wegman en Stephan Reschke (DartDesign) zijn pioniers in de wereld van design. Hoe blaas je met design leven in strategie? Hoe breng je verandering teweeg, verenig je mensen en breng je betekenis over. Een creatieve en systematische reis van concept tot uitvoering.

 • Strategie onder druk

  Simone Klein Haneveld en Ewout de Bruijn (Leene Communicatie) adviseren organisaties over mediastrategie en woordvoering in goede en slechte tijden. Hoe anticipeer je als je organisatie onder vuur ligt en in het oog van een mediastorm terecht komt?

 • Doorbreken van systemen

  Laat je inspireren door Joris van Eijck, die als 1 van de initiatiefnemers van GelijkGezond de strijd aangaat met de gezondheidsverschillen in Nederland. Over hoe je vanuit bevlogenheid, en met een praktijkgerichte en doortastende aanpak bestaande en complexe processen en systemen kunt doorbreken (of een poging doet tot...). 

 • Nieuwe strategische KPI zet klantliefde centraal

  Tamara Mom en Sabine Pappot vertellen over de nieuwe KPI die de Volksbank heeft ontwikkeld om zowel de harde als de zachte kant van de klantrelatie meetbaar te maken. Want die klantrelatie is voor de Volksbank de kern van haar strategie, en gaat over tevredenheid, maar vooral ook over vertrouwen en liefde. Maar hoe meet je dat?

Tot volgend jaar?